Astrologija, Biserka Stamenković

Na kojoj pozornici ti blistaš –drugi deo


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Posmatramo planete kao glumce koji igraju svoje uloge (u zavisnosti od pozicije u znaku) na određenoj pozornici, koju predstavlja kuća/polje u kojoj se planeta nalazi. Sada se bavimo Suncem, odnosno našim identitetom i egom. U prošlom tekstu smo videli šta nam donosi pozicija Sunca u prvom do šestog polja, a sada ćemo videti na kojoj pozornici tvoje Sunce želi da zasija kada se nalazi u nekom od sedmog do dvanaestog polja.

Photo by Ron Lach on Pexels.com

Sunce u sedmom polju/kući

Sunce u sedmom polju (koje predstavlja javnost, druge ljude, partnere, sud, supružnika i drugo dete, polje karijere dominantnog roditelja na koga se ugledamo i genezu drugog roditelja) dobija osobine Sunca u Vagi. To je zato što je sedmo polje prirodno polje Vage. Kada Sunce sija u sedmom polju želi da istakne – Ja odmeravam, vagam težeći harmoniji.

Sunce u sedmom polju daje čoveku potrebu za drugim ljudima, da bude sa nekim u partnerstvu i u nekoj vrsti zajednice. Međutim, kako Sunce želi da bude dominantno, želi da i u toj zajednici najjače sija. Dve suprotstavljene potrebe, da budem u harmoniji sa drugima i da budem glavni, ravnotežu nalaze u shvatanju da su partnerove potrebe podjednako važne kao i lične. Sunce u sedmom polju daje da ste rado viđeni u javnosti, pa čak i popularni. Možete da budete dobar medijator i da vas prati sreća na sudu. Važan vam je brak, pa i kada postoje neki problemi u partnerskim odnosima to se ne iznosi u javnost. Pred drugima ćete iznositi samo najbolje i najsjajnije, ono čime možete da se ponosite. Sunce u sedmom polju daje i uspešnog supružnika, a drugo dete vam može biti centar sveta.

Sunce u osmom polju/kući

Sunce u osmom polju (koje pokazuje našu sposobnost regeneracije, kako fizičke tako i duhovne, koje je i polje zdravlja, tačnije hirurgije, koje predstavlja našu seksualnost, koje predstavlja i novac našeg partnera, kao i kredite, nasledstva, stipendije, alimentacije i novac od osiguranja, pokazuje i od koga sve možemo da dobijemo podršku kada nam je potrebna, a ukazuje i na životne opasnosti) dobija osobine Sunca u Škorpiji. To je zato što je osmo polje prirodno polje Škorpije. Kada Sunce sija u osmom polju želi da istakne – Ja želim. 

Sunce u osmom polju daje čoveku intenzivno pristupanje svemu što ga motiviše. Njegova strast kao magnet privlači i druge ljude da ga slede i da mu daju podršku. Kada imate Sunce u osmom polju podršku će vam pružiti uvek oni koji su na vrhu, glavni. Ovaj položaj vam omogućava da uspešno upravljate novcem drugih ljudi, kao i da imate uspeha u svim finansijskim transakcijama, a možete očekivati i nasledstvo. Seks vam je važan aspekt života i imate dobru moć regeneracije. Dobar ste psiholog, privlači vas ezoterija i sva skrivena znanja izvan materijalnog sveta.

Sunce u devetom polju/kući

Sunce u devetom polju (koje predstavlja naš viši um i sve mogućnosti širenja znanja, visoko obrazovanje, religiju, crkvu i druge religiozne institucije, filozofiju, moral i etiku, koje predstavlja inostranstvo i strance, sve poslove na veliko, uvoz/izvoz, kao i poslove sa strancima, a takođe predstavlja i unuke i dalju rodbinu) dobija osobine Sunca u Strelcu. To je zato što je deveto polje prirodno polje Strelca. Kada Sunce sija u devetom polju želi da istakne – Ja shvatam. 

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Sunce u devetom polju daje čoveku optimističan stav prema životu. Za njega je život jedna velika avantura i ceo svet je njegova pozornica. Sa Suncem u devetom polju imate želju da se istaknete kroz visoko obrazovanje, da širite znanje koje je često nepraktično, iz domena religije i filozofije. Da putujete u inostranstvo ili pak da živite u inostranstvu. Sunce u devetom polju daje visoko moralne ljude, koji šire znanje, drže katedru i odlučuju o bitnim pitanjima za ceo svet. To su i beli magovi, iscelitelji. Imaju uspešane kontakte sa strancima, a ponose se svojim unucima.

Sunce u desetom polju/kući

Sunce u desetom polju (koje predstavlja polje suštine i statusa, pokazuje našu poziciju u društvu, našu reputaciju, čast, ambiciju i karijeru, sve autoritete, poslodavce, vlast, kao i roditelja na koga se ugledamo) dobija osobine Sunca u Jarcu. To je zato što je deseto polje prirodno polje Jarca. Kada Sunce sija u desetom polju želi da istakne – Ja sam ambiciozan, ja koristim. 

Sunce u desetom polju daje odgovorne ljude, koji teže profesionalnom ostvarenju i uspehu. Često je jedan od roditelja uspešan i on služi kao primer na koji se ugledamo. Sa Suncem u desetom polju možete biti uticajni i autorativni čak iako niste vidljivo istaknuti kao autoritet. Možete biti perfekcionista i zahtevni, ali ste veoma poslovni i praktični. Kod ove pozicije postoji opasnost da zbog želje da se zasija kroz karijeru i dobije status ne zanemare ostale oblasti života, da čovek ne postane arogantan i da mu razum ne preuzme totalnu vlast nad srcem.

Sunce u jedanaestom polju/kući

Sunce u jedanaestom polju (koje predstavlja naše prijatelje, sve grupe ljudi i sva udruženja i organizacije, političke, nevladine, humanitarne i socijalne, pokazuje na koji način primamo ljubav, šta u životu najviše želimo, okolnosti na koje ne možemo da utičemo, a opisuje i decu naših partnera i usvojenu decu) dobija osobine Sunca u Vodoliji. To je zato što je jedanaesto polje prirodno polje Vodolije. Kada Sunce sija u jedanaestom polju želi da istakne – Ja znam. 

Photo by Elina Fairytale on Pexels.com

Sunce u jedanaestom polju daje čoveka koji je veliki individualista i prvi među jednakima. Može imati puno prijatelja i biti društven, ali bez preteranog emotivnog uplitanja. Zbog svoje zdravorazumske prirode ima sposobnost da se uspešno angažuje u svim društvenim, socijalnim i humanitarnim oblastima. Poseduje velike organizacione sposobnosti i druge vodi, inspiriše i motiviše na promene. Možemo imati uspešne prijatelje, a i očinski pristup prema svojim prijateljima.

Sunce u dvanaestom polju/kući

Sunce u dvanaestom polju (koje predstavlja našu podsvest, naše psihičko stanje i sve frustracije i strahove, kao i milosrđe i saosećanje, koje opisuje sve što nam je skriveno i nepoznato, kao i ono što mi krijemo od drugih, naše tajne i slabosti, sve institucije zatvorenog tipa, daleko inostranstvo, mora, ostrva i okeane, banje, spa centre i hotele, istinsku veru, bez religioznih okvira, manastire, kumove, koje predstavlja i izolovanost, istraživački i naučni rad, pa je i polje doktorata) dobija osobine Sunca u Ribama. To je zato što je dvanaesto polje prirodno polje Riba. Kada Sunce sija u dvanaestom polju želi da istakne – Ja verujem. 

Sunce u dvanaestom polju daje čoveku dozu tajanstvenosti. On ima svoj skriveni svet i strahova i mašte. Intuitivan je i često nesvestan sebe. Svog identiteta i svojih potencijala i mogućnosti. Ima strah od neuspeha koji ga može podstaći da se povuče. Često je to vladar iz senke, a uspeh može postići baveći se naučno istraživačkim delatnostima ili kroz neku vrstu umetnosti, muzike, glume, slikarstva. Potrebno mu je da ima svoje vreme koje će provoditi sam. Često su to i duhovni učitelji i prija im da provode vreme u meditaciji, molitvi, baveći se jogom ili borilačkim sportovima, kao i u vodi, plivajući ili se samo opuštajući. Kod položaja Sunca u dvanaestom polju važan je rad na samospoznaji, kao i duhovni celoživotni razvoj kako bi se povezali sa podsvesnim delom svoga bića i izbegli zamku samosažaljenja.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s