Astrologija, Biserka Stamenković

Na kojoj pozornici ti blistaš – prvi deo


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Sunce po poljima

– pozicije od 1. do 6. polja –

Zamislimo planete kao glumce, znakove u kojima se nalaze kao uloge, a kuće u kojima se nalaze kao pozornice. Tako da iako je Sunce nas glavni glumac, naš identitet i ego, nije isto kada glavni glumac igra ulogu vojnika (Sunce u Ovnu), ulogu kuvara (Sunce u Biku) ili ulogu lekara (Sunce u Ribama). Takođe nije isto kada Sunce kao glavni glumac u ulozi vojnika glumi na poljani (u 2. polju), na glavnoj pozornici (u 5. polju) ili u dalekom inostranstvu (u 12. polju). Kombinatorika je velika, a kada uključimo još stepen na kome se Sunce nalazi i aspekte sa drugim planetama vidimo da je i beskrajna.

Sada ćemo da vidimo koje osobine nam donosi Sunce kada se nađe na određenoj pozornici, odnosno u određenoj kući. Da vidimo na kojoj pozornici tvoje Sunce želi da zablista.

Sunce u prvom polju/kući

Sunce u prvom polju (koje predstavlja naše fizičko telo i pokazuje na koji način se predstavljamo svetu i želimo da nas drugi vide) dobija osobine Sunca u Ovnu. To je zato što je prvo polje prirodno polje Ovna. Sunce u Ovnu je u egzaltaciji pa kada se nađe u prvom polju kažemo da je u slučajnoj egzaltaciji. Kada Sunce sija u prvom polju želi da istakne – Ja sam. 

Sunce u prvom polju daje čoveku vitalnost, samouverenost i jaku volju. Potrebu da vodi i predvodi. Želju da bude prvi u svemu i da ga drugi vide kao nekog ko može da stane ispred svih i da ih organizuje. Čovek rođen sa Suncem u prvom polju ima celoživotnu borbu sa egom, jer ova pozicija pored hrabrosti i elana može da mu da i egocentričnost i pompeznost, pa i da se diktatorski ophodi prema drugima. 

Sunce u drugom polju/kući

Sunce u drugom polju (koje predstavljaju polje materijalnih vrednosti i sopstvenih sistema vrednosti) dobija osobine Sunca u Biku, jer je drugo polje prirodno polje Bika. Kada Sunce sija u drugom polju želi da istakne – Ja imam.

Da bi se čovek sa Suncem u drugom polju  osećao ispunjeno i vredno potrebno mu je da poseduje. Na to koliko će sam vrednovati sebe utiče i odnos sa ocem i drugim autoritetima, kao i potreba da se sam ostvari u ulozi oca. Često je i otac dobrostojeći. Kada žena ima Sunce u drugom polju na njen sistem vrednosti i samovrednovanja ima uticaja i suprug.

Sa Suncem u drugom polju želimo da budemo najbolji kulinari, baštovani, pevači, pa i da imamo najviše novca. Često imamo i predispozicije da ga zaradimo, ali je isto toliko česta pojava da ga i brzo potrošimo, jer je navac i statusni simbol, pa smo skloni i da ga trošimo na estravagardni način. Da trošimo na najskuplje stvari, da jedemo u najelitnijim restoranima. 

Photo by samer daboul on Pexels.com

Sunce u trećem polju/kući

Sunce u trećem polju (koje predstavlja polje komunikacije, pokazuje naš način razmišljanja, rasuđivanja, odlučivanja, učenja i osnovnog školovanja, polje komšiluka, braće i sestara i kraćih putovanja) dobija osobine Sunca u Blizancima. To je zato što je treće polje prirodno polje Blizanca. Kada Sunce sija u trećem polju želi da istakne – Ja mislim.

Osobe rođene sa Suncem u trećem polju su često najbolji učenici u osnovnoj školi i celog života uče i napreduju. Čitaju, pišu knjige, dobri su govornici i često vole da polemišu. Imaju dobru moć zapažanja, radoznali su i prilagodljivi. Vole da su stalno u pokretu i na drumu. Sunce u trećem polju pokazuje važnost braće i sestara u našem životu i oni su često uspešni u životu. Daje da živimo u elitnom komšiluku i idemo u najbolju osnovu školu. 

Sunce u četvrtom polju/kući

Sunce u četvrtom polju (koje predstavlja našu kuću, stan i sve nekretnine, porodicu iz koje potičemo i dom koji stvaramo, naše korene i pretke, jednog roditelja i mesto koje nam pruža bezbednost i bazu) dobija osobine Sunce u Raku. To je zbog toga što je četvrto polje prirodno polje Raka. Kada Sunce sija u četvrtom polju želi da istakne – Ja osećam.

Osobe rođene sa Suncem u četvrtom polju su  privržene domu i porodici. Od velike važnosti im je i samo mesto stanovanja. Često ga opremaju kao za izložbu (bez obzira na veličinu), sa puno izvora svetla i sjajnih i luksuznih detalja i vole da žive u centru grada. Žele srećan porodični život i često imaju uspeha u radu sa nekretninama, kao i u privatnom/porodičnom poslu. 

Photo by Darwis Alwan on Pexels.com

Sunce u petom polju/kući

Sunce u petom polju (koje predstavlja sve što volimo, momka/devojku, decu, a pre svega prvorođeno dete, hobije, sport, kreativnost, zabavu, godišnje odmore, vikendice, kafane i pozorišta) dobija osobine Sunca u Lavu. Sunce u Lavu je u sedištu pa kada se nađe u petom polju kažemo da je u slučajnom sedištu. Kada Sunce sija u petom polju želi da istakne – Ja ću.

Osobe rođene sa Suncem u petom polju su samouverene i ponosne i osećaju se sasvim prirodno u situacijama u kojima su u centru pažnje. Imaju puno stvaralačkih sposobnosti i vole da vole. Imaju uspeha u odnosima sa suprotnim polom i u sportu. Vole decu, a na svoje prvo dete gledaju kao na centar univerzuma zbog čega često ostaju samo na jednom detetu. Vole pozorište i kafane. Romantični su i zaštitnički nastrojeni prema svima koje vole, mada nekada mogu biti previše tašti i hvalisavi.

Sunce u šestom polju/kući

Sunce u šestom polju (polju zdravlja i svakodnevnice, navika, garderobe i higijene, kućnih ljubimaca, podstanara, zaposlenja, usluga koje pružamo i svih dužnosti) dobija osobine Sunca u Devici. Kada Sunce sija u šestom polju želi da istakne – Ja analiziram.

Osobe rođene sa Suncem u šestom polju vole da sijaju u svemu što rade. Odlični su u svim uslužnim delatnostima, dobri su analitičari i organizatori. Vole da nose markiranu garderobu, a za kućne ljubimce češće biraju mačke. Brinu o zdravlju i higijeni, pedantni su u tolikoj meri da u nekim slučajevima to može da pređe u patologiju. Vole kada im se svakodnevnica odvija po planu i redu koji su sami osmislili.

U nastavku o pozicijama Sunca od 7. do 12. polja.

Nastavak sledećeg petka

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s