Astrologija, Biserka Stamenković

Venera i Merkur u Strelcu


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Venera u Strelcu i aspekti Venere sa Jupiterom 

Venera u Strelcu je nasmejana, širokih shvatanja i na ljubav gleda bez skepse i opreza, sa optimizmom. 

Pod uticajem je Jupitera koji njome vlada. 

Photo by mododeolhar on Pexels.com

Voli sport, putovanja i životinje, naročito konje. Sve ljude, pa i svog partnera, posmatra kroz „ružičaste naočare“, vidi samo dobro, a kada se desi da se razočara na celu situaciju gleda kao na priliku iz koje će nešto naučiti. 

Voli da u ljubavi ima slobodu za samoizražavanjem i samostalnim razvojem interesovanja i da bude oslobođena svih predrasuda i posesivnosti, ljubomore i osude. 

Daje veliki značaj obrazovanju, pa i u ljubavi očekuje da se širi, razvija i kroz ljubav raste.

Venera u Strelcu se lepote ne stid. Voli da bude slobodna i u svom domu, da se šeta i bez odeće ukoliko želi, pa joj ni nudizam nije stran. 

Aspekti koje obrazuje sa Jupiterom su od velike važnosti i oni opisuju sa koliko lakoće, kroz očuvanje ili gubitak moralnih načela primamo darove ili obilja različitih vrsta u svoj život.

Harmonični aspekti Venere i Jupitera daju sreću (konjukcija u određenom polju donosi sreću i kroz simboliku polja). Sreću u finansijama, ljubavi, životnim blagostanjima. Sa lepim aspektima Venere i Jupitera možemo da održavamo harmoniju u odnosima pa imamo i više prijatelja, dobri smo u diplomatiji, imamo dobar osećaj za pravdu, putujemo po svetu, volimo da širimo znanja i imamo veću slobodu izbora.

Kod izazovnih aspekata (kvadrata i opozicije) možemo da mislimo da nam je dozvoljeno sve što hoćemo i da se moralni i svi ostali zakoni ne odnose na nas. Možemo da budemo skolni finansijskim rizicima, pa i kocki, da lakomisleno trošimo, da nas vodi neosnovani optimizam i da smo skloni ljubavnim avanturama.

Merkur u Strelcu i aspekti Merkura sa Jupiterom

Merkur u Strelcu je u izgonu, pa tu dolaze do izražaja njegove loše osobine. Merkur je informacija i to konkretna. A Strelac voli da širi i filozofira. Zato osobe sa Merkurom u Strelcu često opterećuju razgovor nepotrebnim detaljima. 

Photo by Jopwell on Pexels.com

Kako su širokog uma i velikih interesovanja od ljudi sa Merkurom u Strelcu možete puno toga saznati. Privlači ih visoko obrazovanje i dobri su profesori. Vole da putuju, a putuju i putem knjiga. Čitaju, upoznaju nove predele i ljude, otkrivaju nove destinacije i tako šire svoja znanja. Ponekad se mentalno previše troše i izazov ima je da zadrže fokus.

Mana im je što u komunikaciji često u brzini i bez razmišljanja kažu nešto što može da uvredi sagovornika, ali je važno znati da su iskreni i pošteni. Pored visokog obrazovanja, filozofije i putovanja interesuje ih religija i ideologija, pa kada je Merkur u izazovnim aspektima znaju da drže moralne pridike drugima.

Decu je potrebno pre svega usmeriti i pokazati im kako da u učenju odvoje najvažnije, kako ne bi odlazili u širinu, učili nepotrebne detalje i iz previše knjiga. Osim ukoliko ne čitaju samo iz zadovoljstva i u svojoj glavici osvajaju svetove.

Inače harmonični aspekti (sekstil i trigon) Merkura i Jupitera pokazuju lakoću mentalnog izražavanja, konjukcija stavlja naglasak na mentalno izražavanja osobe, dok izazovni aspekti (kvadrat, opozicija i inkonjukcija) opisuju mentalnu napetost i neophodna mentalno prilagođavanja.

Konjukcija Merkura i Jupitera daje osobi radoznalu prirodu, željnu novih događaja i znanja. Natprosečnu inteligenciju i lakoću prilikom izražavanja. Sjajan aspekt za poslove u oblastima obrazovanja i turizma.

Izazovni aspekti Merkura i Jupitera daju osobi impulsivnost, koja u kombinaciji sa radoznalošću daje nestrpljenje i želju da se odmah krene od vrha. Često dolazi do prekida studija, mada je obrazovanje neophodno da bi se ostvarili svi ciljevi. Takođe je potrebno, da bi se postigao maksimum, usaglasiti uverenja, životnu filozofiju i način komunikacije. Kažu da je ovo dobar aspekt za političare. 

Osobe sa harmoničnim aspektima Merkura i Jupitera imaju lepu narav, blagu i kulturnu prirodu, poštenje i inteligenciju. Talentovani su za učenje stranih jezika, vole da putuju i sa lakoćom uče. Aspekti su dobri za bavljenje novinarstvom, književnošću, odnosima sa javnošću, obrazovanjem, kao i za sve poslove vezane za inostranstvo ili strance.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s