Astrologija, Biserka Stamenković

Poruke Saturna


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Za Saturna važi da naš veliki učitelj, ali i mučitelj za one koji bi sa što manje odgovornosti da prođu kroz ovu avanturu koja se život zove. U kojim oblastima života treba da sazremo, da prihvatimo odgovornost i voljno se mučimo, pa i karmu da otplatimo, priča pozicija Saturna u polju i znaku naše natalne karte.

Međutim, kako se stalno kreće i prelazi iz polje u polje, tako Saturn traži da preuzmemo odgovornost za oblast svog života koja je u simbolici tog polja. Sada je u Vodoliji pa traži da preuzmemo odgovornost za promene koje želimo.

Kroz 1. polje

Za svoje fizičko telo. Želiš da smršaš, umorna si. Odmaraj, nosi kristale, nasmej se, brini o svom izgledu. Ne kritikuj sebe, budi strpljiva prema sebi. Ne može brzo. Ne skači. Uspori. Budi skromnija u predstavljanju, nemoj se oblačiti upadljivo.

Kroz 2. polje

Za svoj način ishrane i novac. Ne brini zbog novca, štedi kada imaš šta. Ne vezuj se preterano. Uvedi post, autofagiju, hrono ishranu i disciplinu u ishrani, jer su zbog stresa mogući problemi sa hormonima. Znaj da duševni mir i spokoj zavise od tebe, a ne spoljašnjih uticaja.

Photo by John Ray Ebora on Pexels.com

Kroz 3. polje

Za svoj način komunikacije i za sva sredstva komunikacije, za odnos sa rodbinom, sa komšilukom. Razmisli pre nego što kažeš, vrati se učenju nekih programa i čitanju kniga, pešači, budi brižan prema nekome kome je to potrebno. Piši rukom, polako, ne žuri. Ne dozvoli da te u saobraćaju poremete kamioni ili oni koji se sporo kreću. Redovno servisiraj automobil i kompjuter.

Kroz 4. polje 

Za svoj dom i porodicu, za odnos sa roditeljima, za porodični posao.

Održavaj sve redovno, unesi kristale u dom, češće obilazi roditelje, prihvati zahlađenje ili teškoću i da nisi žrtva. Prihvati deo svoje odgovornosti. Pruži njima ono što ti nedostaje. Promene ne mogu biti brze. Imaj strpljenja.

Kroz 5. polje

Za svoj ljubavni život, za svoju decu, za sve u šta ulažeš ljubav, za sportske aktivnosti. Zastani i razmisli pre nego što opet brzo uđeš ili izađeš iz veze. 

Da li ti je dosadno? Da li su ti deca teret? Opusti se, ne budi prema svima toliko stroga i kritična. Ne odbacuj mogućnosti u ljubavi ukoliko na prvi pogled pomisliš da su zbog nečega neadekvatne. Budi tolerantnija. Vrati se nekom hobiju koji si pokrenula pa stala.

Kroz 6. polje

Za svoj posao i za svoje zdravlje, za svakodnevnicu i kućne ljubimce. Budi strpljiva. Zbog nestrpljenja si više puta promenila posao. Nešto smisleno promeni, a ne samo kozmetički. Budi odgovorna prema poslu i zdravlju. Uvedi zdrave navike. Organizuj se bolje. Budi na usluzi onima kojima je to potrebno. Brini o unesrećenim kućnim ljubimcima. Vodi računa o akutnim bolestima da ne bi prepasle u hronične.

Kroz 7. polje

Za svoje partnerske odnose, za odnose sa drugim ljudima, za sebe u javnosti i na sudu. Ne zatvaraj se prema partneru ukoliko želiš da zadržiš vaš odnos zasnovan na prijateljstvu i razumevanju. Ne postavljaj se iznad njega, budi fleksibilnija. Kroz sve druge ljude upoznaješ sebe i radiš na svojim karmičkim zadacima. Ne prebacuj svoje odgovornosti na drugoga, ali nauči i da ti nisi uvek raspoloživa i da imaš pravo da kažeš „ne“ i da se osamiš ako ti to treba. Na sudu igraj po pravilima, budi oprezna i strpljiva. Ne može sve da se reši brzo koliko bi želela.

Photo by Vu0103n Thu1eafng on Pexels.com

Kroz 8. polje

Za svoj odnos prema seksu, za kredite, poreze i sav novac i pomoć koja dolazi od drugih ljudi. Možda si se ponašala previše slobodno i neodgovorno prema svim resursima drugih ljudi. Možda imaš poteškoća da dobiješ kredit, jer si se ranije ponašala u stilu „lako ću“. Da isplatim rate kredita, da platim porez. Možda si i intimnim odnosima pristupala bez osećaja odgovornosti i kao igri, pa je Saturn sada došao da te nauči da za sve što radiš moraš da preuzmeš odgovornost. Da sazriš i ne budeš lakoverna. A možda je i tvom partneru sada potrebna tvoja pomoć u vođenju finansija. Pomoć možeš dobiti od prijatelja iz prošlosti. Naravno, ako si to zaslužila.

Kroz 9. polje

Za svoje studiranje i širenje znanja, za sve poslove sa strancima, za putovanja, za odnos prema religiji i idealima.

Možda su te nepredviđene okolnosti navele da promeniš oblast studiranja, a možda i tvoja nestrpljivost i potreba da presečeš kada je teško. Preuzmi odgovornost za taj segment tvog života i vrati se na fakultet ili pronađi nove vidove širenja znanja. Godine nisu prepreka. Možda su ti baš to neophodni resursi koji mogu da ti daju podršku za promene koje želiš. Stabilnost možeš naći u tradicionalnoj religiji. Na neka putovanja ćeš možda sačekati, a možda ćeš obnoviti kontakt sa starim prijateljima iz inostranstva i vratiti se u neku stranu zemlju ili iz inostranstva kući.

Kroz 10. polje

Za svoju profesiju i karijeru, za ugled i status, za odnos sa dominantnim roditeljem. Ako već želiš da budeš originalna i svoja zašto ti smeta kritika onih koji su ti autoritet? Da li ti je to prepreka da nešto menjaš i napreduješ ili sopstvena nesigurnost? Saturn te nagrađuje po zasluzi. Prihvati odgovornost i stalne promene. Prilagođavaj se. Ne možeš biti prijatelj onima kojima si autoritet ukoliko to ističeš. Poštuj druge pa će i oni tebe.

Kroz 11. polje

Za odnose sa prijateljima, za humanitarna i socijalna dešavanja, za ono što želiš. Imaš mnogo prijatelja, ali da li su svi pravi to će ti pokazati vreme. Da bi prijateljstva trajala kroz vreme potrebno je da ne budeš rezervisana i distancirana. I mi treba da brinemo o potrebama svojih prijatelja, ako želimo da oni brinu o našim. Odanost je na ispitu sa obe strane. Želiš humanije društvo, preuzmi deo odgovornosti. I ne odustaj od onoga što želiš zato što postoje prepreke.

Kroz 12. polje

Za svoje psihičko stanje, za unutrašnju snagu, odnose sa kumovima, daleko inostranstvo i ono što radiš u tajnosti.

Da li si psihički opterećena jer ne možeš da kontrolišeš okolnosti? Da li osećaš psihički teret i nemir bez posebnog razloga? Da li imaš dovoljno vere? Da li imaš dovoljno saosećanja za siromašne, stare i potlačene? Ili si sama u osećanju „jadan ja“? Budi u molitvi, redovno pred spavanje dok se ne umiriš i dok ne osetiš olakšanje na duši. Meditiraj, tihuj, obilazi manastire. Radi Reiki, Yogu, vežbe disanja. Preuzmi odgovornost za svoje psihičko stanje. Posveti pažnju kumovima. Radi na sebi. Ako planiraš put u neko daleko inostranstvo proveri odgovorno sve okolnosti da ti se ne bi desilo da neplanirano ostaneš duže nego što želiš.

Saturnove lekcije nekada nisu lake i uvek su za više dobro našeg bića. Zato bez kuknjave odgovorno u promene molim.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s