Astrologija, Biserka Stamenković

Karmički zadatak opisan Severnim mesečevim čvorom u Strelcu i Severnim mesečevim čvorom u Jarcu


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Severni mesečev čvor u Strelcu

Kada je Severni mesečev čvor u Strelcu, Južni je u Blizancima. 

Južni čvor u Blizancima govori o duši u koju su utkana mišljenja svih ljudi sa kojima je došla u kontakt, u svim prethodnim inkarnacijama. Zbog toga se sa lakoćom sada prilagođava svima, bez jasnog stava, tako da deluje površno i neodlično. Ima strah da će, ukoliko se odluči za jednu mogućnost, biti uskraćena za priliku koju joj omogućava druga. 

U svojoj suštini je tolerantna, što joj nije problem, jer nije nikome i ničemu totalno privržena. Uvek se trudi da ostane u sredini, neutralna, što je u ovom životu može dovesti u situaciju da se nađe zaglavljena u sendviču.

Kad zauzme stav i iznese ga pred drugima, i dalje nesigurna, u očima sagovornika i u njegovoj mimici, traži odobravanje i saglasnost. Ukoliko je ne nađe, vešto nastavlja priču i iz nepreglednog dijapazona informacija pokušava da izvuče nešto što će biti vredno potvrde i pažnje.

Severni čvor u Strelcu stavlja pred nju zadatak da to prevaziđe. Da stremi ka višim znanjima.

Glavni izazov za nju sada je da se opredeli i da održi obećanje. Da bude odana. Pre svega sebi. Da razvije pažnju i usmerenje i dođe do univerzalne istine koju ne mora da prilagođava drugima.

Osoba sa ovom osom čvorova često je u dilemi, da bude okružena sa drugim ljudima, na izvoru informacija, ili da se odvoji od njih kako bi došla u kontakt sa svojom istinom, što je neophodno da bi spoznala univerzalnu istinu. Mora da se otrgne iz energije Južnog čvora koja je vuče ka ogovaranju i besmislenom prenošenju informacija, a to najlakše može kada se skloni u prirodno okruženje, dalje od drugih ljudi.

Na taj način, brojna znanja i veštine, može da transformiše iz niže u višu svest i stavi ih u službu širenja znanja. 

Da oslobodi i proširi svoju dušu kroz znanje i visoko obrazovanje.

Severni čvor u Jarcu

Kada je Severni mesečev čvor u Jarcu, Južni se nalazi u Raku.

Svaka duša, dolaskom na ovaj svet, polazi od iskustva iz svih prethodnih inkarnacija, odnosno od svog Južnog čvora. To je mesto gde se oseća pre svega bezbedno. A gde bi se osećala bezbedno duša sa Južnim čvorom u Raku, ako ne u svojoj porodici.

Zato osoba sa Severnim čvorom u Jarcu ima najveći izazov da odraste, preuzme odgovornost i postigne punu zrelost, bez oslanjanja na svoje roditelje. Ulogu roditelja, autoriteta u njenom životu, mogu da preuzmu svi, prijatelji, bračni partneri, partneri u poslu. Svi koji su spremni da preuzmu njene odgovornosti, da je zaštite i na koje može da se osloni. Ukoliko treba može da igra i na kartu „jadan ja“ potencirajući svoje nedaće i slabosti kako bi dobila pažnju, ljubav i zaštitu. Zbog težnje da ostane što duže dete često ima problem i da prihvati činjenicu da stari.

Foto: Anne Nygard unsplash.com

Noseći u svojoj duši strah od napuštanja i zaborava, osoba sa Južnim čvorom u Raku u ovom životu postaje vezana za prošlost, za detinjstvo, ljude, pa i za sve stvari koje je za prošlost vezuju. Teško se odvaja i od jednih i od drugih. Voli fotografije, nostalgična je, pa nekada do te mere opterećena prošlošću da, vrteći iznova i iznova sekvence iz prošlosti po glavi i razmišajući šta je moglo drugačije da se uradi, propušta priliku da nešto uradi SADA.

Kada osoba sa Južnim čvorom u Raku dođe u godine da se odvoji od roditelja i svoje matične porodice, često ostaje nesamostalna i bračni drug preuzima brigu o njoj. Voli decu, da se bavi njima i domom.

Severni čvor u Jarcu govori o karmičkom zadatku pronalaženja cilja i ideala koji su značajniji od ličnog života. Pronalaženje snage, koja proističe iz emotivne slabosti. Zadatak je da se zauzme čvrsti stav i preuzme odgovornost. Na taj način osoba preuzima ulogu autoriteta na koji se drugi ugledaju.

Često, kada se osnaži i krene putem Severnog čvora u Jarcu, kada izgradi autoritet kroz karijeru, nailazi na povremene porodične teškoće, kako bi je omele na tom putu i iskušale.

Severni čvor u Jarcu traži da se pri donošenju odluka drži čvrsto za principe i pravila, a da pri tome ne dozvoli emocijama da prevagnu.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s