Astrologija, Biserka Stamenković

Severni mesečev čvor u Vagi i u Škorpiji


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Kada je Severni mesečev čvor u Vagi, Južni je u Ovnu.

Južni čvor u Ovnu opisuje dušu koja je u ovaj život došla sa iskustvom samopotvrđenosti i samoljublja. 

Koja ima jasno definisano JA.

Kako svi krećemo iz pozicije Južnog čvora, odnosno polazimo od iskustva kroz koja smo se ostvarili u prethodnim inkarnacijama, sa Južnim čvorom u Ovnu polazna tačka je ego. Osoba ima snažan osećaj samopoštovanja, egocentrična je i drugima može delovati sebično. Najčešće je i lepe spoljašnjosti, što joj dodatno hrani taštinu.

Photo by Tuu1ea5n Kiu1ec7t Jr. on Pexels.com

Osoba rođena sa Severnim čvorom u Vagi, ima karmički zadatak da nauči da u ovom životu sve što radi treba da bude za dobro drugih ljudi. Sada je najvažnije da nađe balans između potrebe da afirmiše sopstveni ego, sa jedne strane, i da zadovolji potrebe drugih ljudi, sa druge strane. Dok se ne uspostavi ta ravnoteža osoba će imati teškoća da uđe u brak, imaće problema u svim partnerskim odnosima i generalno sa drugim ljudima.

Ako ste rođeni sa Severnim čvorom u Vagi vaš karmički zadatak je da razvijete poštovanje prema drugim ljudima. Da razvijete osetljivost za njihove potrebe i da naučite da sarađujete. Kako Severni čvor ima prirodu Jupitera istovremeno ćete razviti i poštovanje prema sebi i raditi sve za svoje više dobro.

Sa Južnim čvorom u Ovnu jedna od najtežih i najvažnijih lekcija je naučiti veštinu sklapanja kompromisa. Živeti u harmoniji sa drugima.

Ako osoba previše dugo ostane na strani Južnog čvora u Ovnu, ako sebe i svoje potrebe stavi u centar Univerzuma, na kraju joj se može desiti da ostane sama i da se ne ostvari kroz brak i porodicu. Ovnovska energija joj neda mira, neprestano je iskušava i podstiče na neke aktivnosti preko kojih može da se dokaže i da ispuni svoje ciljeve. Ali bez drugih ljudi duša ostaje neispunjena i prazna.

Kada osoba sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi, a Južnim u Ovnu, shvati da svoj pionirski duh može da stavi u korist drugih ljudi, da ih vodi i pre svega voli, toliko da želi da stavi njihove potrebe ispred svojih, tada će naći i neophodan balans u ovom životu i postati prva među jednakima.

Severni mesečev čvor u Škorpiji

Kada smo rođeni sa Severnim čvorom u Škorpiji, Južni nam se nalazi nasuprot njega, u Biku. Oni pričaju o balansu koji treba da uspostavimo u ovom životu. 

O iskustvima iz svih prethodnih inkarnacija nam govori Južni čvor u Biku, a o karmičkim zadacima Severni čvor u Škorpiji.

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Duša je došla u ovaj život sa sećanjima o svim svojim zemaljskim ispunjenjima. Ostvarena i potvrđena kroz materijalno i u ovom životu želi da poseduje. To joj uliva sigurnost, ali je i sve više opterećuje. Kao da kroz posedovanje ne dobija slobodu, već počinje da mu robuje. Postaje mu teret. Oseća da sve to gubi svrhu i smisao, a istovremeno nema snage da izvrši duboku transformaciju koju pred nju postavlja Severni čvor u Škorpiji.

Potreban mir i dalje traži kroz stare obrasce ponašanja. 

Postavljajući u fokus svog života lična materijalna iskustva i sigurnost, teško joj je da prihvati pomoć koja stiže preko drugih ljudi, da uči kroz tuđa iskustva i da se menja. Zbog toga joj se sve dešava i sve rešava na teži način. Pa čak i kada odluči da unese neophodnu promenu u svoj život, ta promena nije suštinska. 

Rođeni sa Južnim čvorom u Biku od najranijeg detinjstva čulima otkrivaju svet oko sebe, tragajući za zadovoljstvom i osećajem prijatnosti i sigurnosti. Prvo kroz hranu, a dalje i kroz materijalne stvari, pa zatim i kroz posedovanje ljudi. Ali dokle god ne uđu u balans sa Severnim čvorom u Škorpiji to zadovoljstvo neće biti potpuno.

Kako sva vrsta posedovanja postaju teret, duša koja je krenula putem Severnog čvora u Škorpiji, počinje da uviđa besmisao svega i da odbacuje jedan po jedan deo prtljaga. Ako uđe u krajnost i ne zadrži balans sa Južnim čvorom u Biku može joj se desiti da odbaci sve, osim sebe i da na kraju ostane sama.

Ova osa čvorova postavlja pred dušu izazov da izvrši transformaciju sistema vrednosti, da se opusti i oslobodi tereta posedovanja, a da ostane vezana za zemaljski život i neophodna dobra. Da osvesti svoje podsvesne želji i kroz samodisciplinu održi samopoštovanje.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s