Astrologija, Biserka Stamenković

Koji je tvoj karmički zadatak?


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Severni mesečev čvor u Ovnu i Severni mesečev čvor u Biku

Upoznali smo se sa mesečevim čvorovima https://psihologijasmisla.net/2022/05/20/rahu-i-ketu-prica-o-karmickim-iskustvima-i-karmickim-zadacima/ i njihovom značaju u našem životu. 

Severni mesečev čvor je ucrtan u natalnoj karti i on je naš putokaz, pokazatelj smera rasta naše duše kroz fizičke, psihičke i emotivne događaje u ovom materijalnom svetu i u ovoj inkarnaciji. Priča o našim karmičkim zadacima. 

Nasuprot Severnog se nalazu Južni mesečev čvor koji priča o iskustvima sa kojima je duša došla na svet u ovoj inkarnaciji. Priča o oblastima života u kojima smo se već ostvarili.

Jako je važno da svako osvesti značaj svoje ose čvorova, jer će mu to saznanje pomoći da shvati i prihvati sve što mu se dešava u životu.

Severni mesečev čvor u Ovnu

U Natalnoj karti je uvek obeležena pozicija Severnog čvora, a u egzaktnoj opoziciji sa njim se nalazi Južni čvor, tako da kada imamo Severni čvor u Ovnu znamo da se Južni nalazi u Vagi.

Osoba sa ovakvom pozicijom mesečevih čvorova ima urođenu potrebu za zajedništvom, potrebu da se prikloni društvu i mišljenju drugih ljudi. Kroz prethodne inkarnacije je naučila kako da egzistira u odnosima sa drugim ljudima. Ostvarila se kroz partnerstvo, pa mu i u ovome životu teži. Svoj identitet formira u odnosu na mišljenje drugih. Svoje stavove prilagođava stavovima drugih. Uvek na raspolaganju drugima.

Photo by Mu00e2ide on Pexels.com

Ukoliko imate ovu osu čvorova vaš karmički zadatak je da izgradite svest o svom identitetu i svom JA, koje treba da je nezavisno od svih drugih ljudi. Da se ne oslanjate na druge, da naučite da pre svega morate da se oslanjate na sebe.

Najveći izazov je stvoriti zajednicu i zdrav odnos sa drugim ljudima, a istovremeno biti nezavisan od njih. Osvestiti svoje JA, donositi odluke samostalno, savladati neodlučnost i potrebu da se udovolji drugima, čak i na svoju štetu. 

U prethodnim inkarnacijama ste verovatno imali ulogu arbitra, postavljali sebe u ulogu medijatora, sve samo da zadržite ravnotežu u odnosima i očuvate mir i harmoniju. Zato vas sada svaka netaktičnost uznemirava. 

Kako južni čvor ima prirodu Saturna, vremenom dolazi do osećanja praznine i neispunjenosti u odnosu. Balansirajući između svojih suprotstavljenih strana, teško vam je da budete sami, a istovremeno želite da vas drugi ostave na miru.

Gradnjom svog identiteta i zdravog ega koji služi da osvestite svoje lične potrebe, a da istovremeno ostanete svesni potreba drugih, ali i toga da nisu važnije od vaših, vremenom ćete početi da se osećate prijatno u okvirima svog bića

Kao što mama u avionu mora prvo da stavi masku za kiseonik sebi, pa tek onda detetu, da bi uopšte bila u stanju da mu pomogne, tako ćete i vi vremenom postati svesni da je imperativ da zadržite svoj identitet, da bi mogli da imate zdrav odnos. 

Svesni sebe i polazeći od bezuslovne vere i ljubavi prema sebi, čistog srca možete da volite i druge, bez potrebe za njihovim odobravanjem i priznanjem vaše vrednosti.

Severni mesečev čvor u Biku

Znamo da mesečevi čvorovi predstavljaju neraskidive niti kojima se duša povezuje putujući iz života u život. Polazeći iz iskustva koje smo doneli, a koja su opisana pozicijom Južnog čvora, potrebno je da ostvarimo karmičke zadatke opisane pozicijom Severnog čvora, da bi mogli da napredujemo kroz buduće inkarnacije. A šta kada duša iz prethodnog života nosi ožiljke i sećanja koja želi da zaboravi. 

Kada je Severni čvor u Biku, Južni je u Škorpiji.

Ako u svom horoskopu imaš ovu osu čvorova znaj da imaš jedan od najtežih karmičkim zadataka, a to je stvaranje potpuno novog sistema vrednosti na kojima trebaš da zasnivaš svoj život.

Photo by M Venter on Pexels.com

U prethodnim inkarnacijama se sistem vrednosti zasnivao na korišćenju, pa i zloupotrebi drugih. Osoba je u tu svrhu koristila svoj jak seksualni naboj, bavila se okultnim, ulazila u rizike opasne po život. I na kraju je shvatila da su svi ti njeni sistemi vrednosti pogrešni. Morala je da ih spali i da u ovom životu nađe plutonovsku snagu kako bi stvorila sve novo, dobro i ispravno. Iz pepela. 

Duša je prošla kroz vrata pakla da bi ovom životu dostigla stanje zemaljskog mira.

Sa Severnim čvorom u Biku duša ima zadatak da nauči da se ne oslanja na tuđu pomoć, već da osvesti svoje mogućnosti. Da shvati razliku između želeti i trebati, jer možda nema uvek sve što želi, ali ima sve što joj je potrebno.

Koliko god je plašili odbljesci sećanja iz prošlih inkarnacija ne treba ni potpuno da odbaci Škorpiona. Ukoliko ne nađe ravnotežu između Južnog i Severnog čvora može imati veliko nepoverenje prema ljudima, verujući da svi imaju neki skriveni motiv. Može da, blokirajući svoj seksualni naboj, dođe u situaciju da ostane bez potomstva ili da poremeti energiju tih organa i oboli, jer Južni čvor ima prirodu Saturna.

Kada osoba sa ovom osom čvorova prestane da bije unutrašnje bitke, kad uvidi da je u mogućnosti da oslanjajući se na sopstvene sposobnosti stvori i svoj sistem vrednosti i kada shvati da je sve što vidi loše kod drugih samo odraz u ogledalu njene duše, tada će moći da živi jedan miran i plodan život, bez potrebe da se brani od drugih. Tada će postati slobodna da uživa u svim zemaljskim zadovoljstvima.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s