Astrologija, Biserka Stamenković

Ljubav i očekivanja u ljubavi iz ugla astrologije


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Izazovni aspekti u prethodnom periodu su doveli do niza razočarenja, pogotovo u partnerskim odnosima. Izneverena su mnoga očekivanja. Sad je malo mirniji period, ali period izazova nije gotov. 

A šta je najčešći razlog, šta je to što nas dovodi u stanje razočarenja? Da bi se razočarali potrebno je da se prvo očaramo. A očarani nekom osobom imamo nerealne poglede na tu osobu i nerealna očekivanja u vezi ljubavi.

Photo by KoolShooters on Pexels.com

Verovatno vam se desilo nešto od sledećeg. Da ste više ljubavi pružali nego što ste primali. Da ste se nekada razočarali zato što ste očekivali da neko uradi nešto za vas što bi vi uradili za njega. Da vas je nekada zabolelo što ste celog sebe dali i još malo pride, što ste napravili ne jedan, nego sto i jedan korak više za nekoga, a da je to ostalo neprimećeno i da je taj neko bio nezahvalan.

Sve je to normalno i sve to se desilo svakome od nas. Čak je možda onaj kome ste celog sebe dali osetio prazninu i pomislio da nemate u srcu mesta za njega. Sve to se dešava u svim odnosima i ljubavnim i među prijateljima i u odnosima između roditelja i dece. 

I sve je to ljubav. 

Ljubav ima milion lica i svako je pruža i prima na svoj način. A ako se taj način ne poklapa sa očekivanjima druge osobe, ako ta druga osoba nema mogućnosti da je percipira na vaš način rađa se nezadovoljstvo, možda i razočarenje, a tuga svakako. 

A zašto je to tako? 

Najveći problem je u očekivanjima.

Da li smo svesni koliko očekivanja utiču na naš život, na naše zdravlje, na naše odluke? Kažu da je jedini način da živimo u miru i spokoju da nemamo očekivanja. 

Ne znam da li je to uopšte moguće.

Astrologija je tu da nam pokaže na koliko različitih načina stvaramo i održavamo harmoniju u odnosu, na koliko različitih načina volimo i primamo ljubav. I šta je to što očekujemo.

Posmatrano iz ugla astrologije, imamo polje koje opisuje onoga čija je natalna karta – 1. polje, a nasuprot njega je 7. polje koje opisuje sve druge ljude, odnos osobe sa drugim ljudima, partnera i bračnog partnera. Sedmo polje je pre svega ogledalo same osobe, jer čovek nije u javnosti, ne vidi se, dokle god nije nasuprot druge osobe, u njenim očima.

Odnos 1. i 7. polja je odnos opozicije i osobine znakova koji se nađu na toj osi 1-7 su dijametralno različite. Ali zato kroz kvalitetan odnos dobijamo preko svog partnera sve ono što nama nedostaje.

1. i 7. polje govore o onom „ja“ i onom preko puta, koji često umesto da bude „mi“ bude „ti“. Prvo polje je prirodno polje Ovna, a znamo da Ovnom vlada Mars. Ono što je podjednako važno za gradnju odnosa je i činjenica da je Sunce u Ovnu egzaltirano, a Sunce predstavlja ego čoveka. 

Photo by Jasmine Carter on Pexels.com

Sedmo polje je prirodno polje Vage i vladalac tog polja je Venera, planeta ljubavi i harmonije. Ako osoba ima dobro postavljenu Veneru u harmoničnom aspektu sa Marsom ima više mogućnosti da gradi harmonične odnose. Važno je da znamo i da je Saturn egzaltiran u Vagi, tako da nam on kroz svaki odnos donosi neku karmičku lekciju i uči nas odgovornosti.

Sunce u Vagi je u padu, pa je potrebno umiriti svoj ego da bi odnos bio harmoničan. Jer jak ego je ono „ali“ koje uvek sreću kvari. Osoba sa jakim egom je najranjivija, jer je zavisna od tog odraza koji vidi u očima drugih ljudi. Ako dobije kompiment za svoj izgled ili bilo koju oblast svog života, ako dobije pažnju, ljubav, onda se oseća srećno, dobro, lepo, ispunjeno. U suprotnom, nedostatak svega toga, pa čak i nečiji pogled neodobravanja može da je spusti sa treskom na zemlju. 

Ne dozvolite da vam drugi lepe „etikete“ i da utiču na vašu sliku o vama samima. Budite svesni da su ogledala često i kriva i zamućena, ali isto tako budite otvoreni za sve odnose koji, ma kakvi bili, predstavljaju najbolju opciju za nas u datom trenutku. Kroz odnose sa drugima se razvijamo i upoznajemo sebe. Ako vidimo dobro u nekom čoveku, vidimo samo ono što u nama već postoji. Isto važi i za loše. To saznanje ne odbacujte, već prihvatite i zavolite i taj deo sebe, kako biste prestali da osuđujete druge ljude i kako biste mogli to što vam se ne dopada kod sebe da promenite.

Pri analizi ljubavi i partnerskih odnosa potrebno je pored analize ose 1-7 izvršiti analizu 5. polja koje pokazuje kako pružamo ljubav, ali i 11. polja koje je naspram njega i koje pokazuje kako primamo ljubav. 

Od ogromne važnosti je i Venera (njena pozicija u znaku i polju, kao i aspekti koje obrazuje sa drugim planetama), jer ona pokazuje našu sposobnost za stvaranje i održavanje harmoničnih odnosa. A ono što dodatno pravi probleme u odnosima su Sunce (ego) i Mesec (emocije). Često je prenaglašeno jedno od ta dva, a nekada i oba.

I sad možda malo bolje razumete koliko su komplikovani svi odnosi ljubavi. Kažu „treba voleti bez očekivanja“. To je veoma teško, jer postoji milion različitih odnosa i različitih očekivanja. Potrebno je da shvatimo da se sve dešava za naše više dobro i da kroz odnose sa drugim ljudima učimo i napredujemo. Kada to razumemo jasnije nam je da su ljubav i poštovanje prema sebi i prema Božanskoj iskri koju nosimo u sebi, osnova za stvaranje i održavanje harmoničnih odnosa.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s