Astrologija, Biserka Stamenković

Neptun i Pluton u Vagi


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Neptun u Vagi

Aspekti Neptuna i Venere

Foto: Joseph Barrientos unsplash.com

Neptun je gospodar mora. Neptun je planeta iluzije i mašte. Laži i duhovnosti. Psihe i vere. Umetnosti i poroka. Baleta i nafte. Manastira, muzeja, zatvora i bolnica. Nespokoja, strahova, ludila, samoće. Molitve, zahvalnosti, mira i tišine.

Neptun je poslednji put bio u Vagi od 1943. godine do 1956. godine. 

Ljudi rođeni u tom periodu imaju neobičan odnos prema zakonu i pravu, prema umetnosti i politici. Kod njih je diplomatija često drugo ime za laž i neistinu.

Nesigurni su i u vezi svojih potreba u odnosima, a takođe ne mogu ni da procene dobro partnera. Osobe sa Neptunom u Vagi u brak i partnerske odnose ulaze sa bajkovitom predstavom i nerealnim očekivanjima, pa im se može desiti da se jedno jutro probude i ugledaju pored sebe totalnog neznanca. Zbog toga često imaju potrebu da prikazuju lažnu sliku svog odnosa drugim ljudima. Razočaranje ih dalje vodi ka apatiji i prepuštanju pa i upotrebi alkohola i drugih opijata. Ali zato na fotografijama sve deluje idilično. Pogotovo na fotografijama parova na moru. Iako sa današnje tačke gledišta nezdravi, ti odnosi su puni međusobne zavisnosti.

Neptun, iluzionista, sanjar, dobročinitelj, iscelitelj, lekar, farmaceut, baletan, prevarant, poeta, sa glavom u oblacima i zaronjen u dubine okeana, ima veliki uticaj na Veneru, kraljicu ljubavi, lepote i harmonije.

Kada su u zagrljaju, u aspektu konjukcije, Venera i Neptun naglašavaju potrebu osobe da se okruži ljubavlju, lepotom, muzikom, poezijom, muzikom. U odnose ulazi puna ideala, a i spremna je da svog idealnog partnera čeka i čeka, kao i da voli platonski godinama. Često se može razočarati u ljude, a i flert joj nije stran.

Harmonični aspekti Neptuna i Venere (sekstil i trigon) omogućavaju neometani protok ljubavi. Osobe sa ovim aspektima su istovremeno i senzitivni i maštoviti i to im pomaže u svim oblastima života. Saosećajni su i ljubazni prema ljudima. Romantični i brižni, vole umetnost, lepotu i sklad, ples, muziku, poeziju, fotografiju, šminku, kozmetiku, parfeme, a ne vole težak i monoton posao, bez kreativnosti i mašte.

U izazovnim aspektima (kvadratu, opoziciji i inkonjukciji) Neptun i Venera moraju da pronađu način da izraze svoju naklonost i ljubav, da se prilagode, da prihvate. Često ih uvodi u odnos prenaglašen idealizam i kroz ružičaste naočare posmatraju ljude što je siguran put do razočarenja. Zbog potrebe da taj osećaj ushićenosti i zaljubljenosti traje mogu biti skloni prevarama, kao i žrtva istih. To su umetničke duše koje vole elegantan život. Aspekt inkonjukcije može dovesti osobu do situacije da tražeći idealnog partnera i ne pristajući na nešto što imalo odstupa od zamišljenog, na kraju ostane usamljena i sama. Osobe sa izazovnim aspektima Venere i Neptuna treba da nauče da manje idealizuju i da realističnije pristupaju svim odnosima sa drugim ljudima.

Pluton u Vagi

Aspekti Plutona i Venere

Foto: Carolina Pimenta unsplash.com

Pluton je gospodar podzemnog sveta. Pluton je gospodar i naše lične tame. Pluton je planeta jakih, dubokih, skrivenih emocija i strasti, sa kojima nam je teško da se suočimo, a to je neophodno da bismo mogli da prihvatimo taj mračni deo sebe. Pluton je planeta koja može da nas baci na dno, a zatim da nam pomogne da se dignemo, kao Feniks iz pepela, bolji i jači. Pluton je planeta transformacije i regeneracije.

Pluton u Vagi donosi instančane društvene instikte. Poslednji put je boravio u Vagi u periodu od 1971. godine do 1983. godine.

Kako je pored Saturna i Pluton nosilac karme osobe rođene sa Plutonom u Vagi preko partnera dobijaju iskustva koja ih usmeravaju na transformaciju u sferi partnerskih odnosa i braka. Sa Plutonom u Vagi želimo da zadržimo kontrolu u partnerskom odnosu. Znamo fanatično da se vezujemo, pa i da održavamo toksične odnose. Imamo duboku potrebu da održimo harmoniju u odnosu i osećamo veliku odgovornost prema drugim ljudima. Putevi izražavanja Plutona u Vagi mogu biti različiti, ali svi vode ka istom cilju. Transformaciji pristupu partnerskim odnosima i braku, politici, diplomatiji, pravu i umetnost

Aspekti Venere i Plutona su intenzivni i strastveni, bez obzira da li je reč o harmoničnim ili neharmoničnim aspektima.

Konjukcija Venere i Plutona daje duboka osećanja, koja mogu izgledati ljudima koji gledaju sa strane da su preuveličana. Fanatično vezivanje i potreba za posedovanjem su toliko intenzivni da često dovode do razočarenja. Jake strasti i posesivnost se vezuju za pojam ljubavi, a osoba sa aspektom konjukcije Venere i Plutona često meša ljubav i strast. Osoba koja u svom Natalnom horoskopu ima ovsj aspekt poseduje magnetsku privlačnost.

Izazovni aspekti Venere i Plutona (opozicija, kvadrat, inkonjukcija) dodatno pojačavaju seksualnost i nagone, pa se treba čuvati preterivanja i perverzije. Potreba da smo stalno u akciji i da funkcionišemo sa povišenim adrenalinom dovodi i do promiskuiteta, što se dalje negativno odražava na partnerske odnose. Izazov je zadržati visoka moralna načela i shvatiti da ljubav nije posedovanje i patnja, a svaka patnja kroz koju prođemo nas vodi ka transformaciji i novom pogledu na brak i partnerske odnose. Potrebno je da naučimo da kontrolišemo svoje strasti, a ne partnera i da naučimo veštinu dolaženja do kompromisnih rešenja (što je za Plutona najteže, jer je on izručit ili-ili. Ili ću te staviti na pijedestal ili ću te oterati u pakao).

Harmonični aspekti Plutona i Venere (sekstil i trigon) daju da lakše, bez tolike unutrašnje tenzije, prilazimo odnosima. Sa dovoljno strasti i bez preterivanja. Daje osobi jaku intuiciju, dobar smisao za umetnost, upravljanje finansijama, rukovođenje, politiku i pravdu. Rano se u detinjstvu formiraju čvrsti stavovi, a izdaja se ne oprašta. 

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s