Reblog

Žena – najbolja drugarica, napadač iz blizine


Piše: Milan Milenković, politikolog

Uz dozvolu, preuzeto sa fb profila autora

Svaki pol, u večitoj igranci koja se između muškaraca i žena odvija, ima svoje strategije za privlačenje partnera. Naravno, muškarci su uglavnom plen, ali je društvena konvencija da se misli da je obrnuto, da smo mi lovci i da one padaju na naš šarm.

Postoji jedna grupa žena (ja sam žene podelio na nekoliko rodova i vrsta, kao u prirodopisu, kako bih brzo prepoznavao koga imam ispred sebe), koja je za muškarca posebno opasna, jer nije lovac na način na koji to rade lavice, ili ženke geparda, trčeći za plenom, već koriste kamuflažu i love u skoku, kao jaguar. Vrsta o kojoj pričam, femina amicus, ili „žena najbolji prijatelj“ je posebno opasna. Prepoznaćete je po tome što pije pivo sa vama, ume flašu da otvori zubima, stalno vas gurka laktom, a ume i da opauči pesnicom u rame, da vam svi zubi zazveče.

Ona je, naime, vaša drugarica i nema nikakve aspiracije. Prosto drugujete. Stalno vas zapitkuje kad igra Zvezda, imate li kartu i za nju, gleda sa vama akcione filmove, ljubavne prezire, to je za glupače… Uglavnom nije neka lepotica, pa je i njena strategija prilagođena okolnostima. Vi, naravno, naivno verujete da joj ni u peti nije da na vas skoči, pa joj poveravate svoje ljubavne odnose sa drugim devojkama, pri čemu vas ona savetuje i pomaže vam tako da vas ona druga vrlo brzo škartira i vi ostajete da pijete pivo sa vašim najboljim drugom, tj. njom.

Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Napad nikad ne dolazi za videla: onaj je noćni lovac, njeno vreme je mrak i to je uvek noć u kojoj ste onako, ortački, sabili desetak piva. To su one ljubavi na „živeli-živeli“, koje su tako ćeste među polovima, ali ova ima drugačiji smer i ishod. Kada na „živeli-živeli“ zakačite neku slučajnu domaćicu u kafani, niikakvu obavezu prema njoj nemate. Ujutro se razilazite uz uobičajeno laganje da ćete se javiti, ostati u kontaktu i ponovo videti. Sa feminom amicus je drugi slučaj: sa njom ste već u prijateljskoj vezi i ta veza, ako ste neoprezni, može samo da izmeni karakter. Ono: „Čućemo se“, ovde ne pali-ona zna gde živite.

Napada iza ponoći, u sitne sate, kad vam je pamet na minimumu, a erekcija na maksimumu. Vi osetite opasnost, ali kažete sebi: Ma šta može da krene naopako, to što se jednom kresnemo neće pokvariti naše prijateljstvo! To vam i ona kaže neposredno pre seksa. Problem u najavi!

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Završite šta imate, okrenete se na drugu stranu i taman kad se primakne bog Hipnos, čujete je kako se glasno meškolji, uzdiše i pali cigaretu. Vi pomislite da joj nešto, ne dao Bog, nije loše, skočite, upalite svetlo, pitate šta se dešava? Ona briše suzice, povlači dim i kaže: Kuda ovo vodi? Šta smo mi sada?

Ne padajte u klopku: žene stalno traže da nešto definišete, ne zato da bi one znale u kom ste staatusu, znaju to one bolje od vas, već da bi mogle sutra da vas drže za reč ako neoprezno izreknete neko obećanje. Ako se prevarite, pa reknete da ste vi i dalje samo prijatelji, počeće buuuu, šmrc i jec, što će vas naterati da je tešite, a tešenje vodi u nov polni odnos i upadate u začarani krug. Stegnite srce I recite joj da, posle seksa, na nju gledate drugim očima, da je izdala vaše prijateljstvo i da se tome niste od nje nadali. Razočarala vas je, pre svega, kao prijatelj, a to je rana bez prebola. Biće opet buuuu, šmrc i jec, ali nećete morati ništa da definišete. Ako vas bilo šta pita, odgovorite da morate da razmislite, jutro je pametnije od večeri i te fore. Bez definicija i bez objašnjavanja. Sve što kažete ne samo da može, već će biti korišćeno protiv vas. Ćutanje i mrzovolja su vaši saveznici. Vaš cilj je da se dočepate jutra i rastanka pod bilo kojim izgovorom.

Femina amicus, prema tome, spada u grupu predatora koji napadaju iz blizine, takoreći iz klinča. Postupite muški: bežite glavom bez obzira!

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s