Astrologija, Biserka Stamenković

Sunce i Venera u Devici


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

U sezoni smo Device. Pored Sunca u Devici tu nam je i Venera, a uskoro će i Merkur krenuti retrogradno prema znaku u kome vlada. Vreme je da budemo vredni i radni i da se kao mali mrav polako spremamo za kraj leta i promenu godišnjih doba.

Device su zemljani, promenljivi, ženski znak kojim vlada planeta Merkur. 

Merkur u Devici je ozbiljan i analitičan. Pod njegovim uticajem osobe rođene u znaku Device nisu baš raspoložene da pričaju o svojim osećanjima. Venera u Devici je u padu, a ljubav je osećanje koje je teško logički objasniti. 

Tipična Devica je tiha í često melahonlik. Čak ćutke podnosi i nepravdu. Nema jaku volju, pa je zato dobro ukoliko osoba rođena u znaku Device ima dobro položenog Marsa ili ako je sam Mars u Devici. 

Voli čistoću, ima ukusa i pazi na oblačenje. U poslu preuzima previše dužnosti na sebe, vredno radi, praktična je i štedljiva. Pouzdana je i tačna, temeljan i neumorna u radu. Ponekad je sklona pesimizmu, jer je tu Jupiter u izgonu. Zna da se previše skoncentriše na detalj, da ne vidi šumu od drveta. 

Voli bon-ton i sve društvene kodekse, a grozi se primitivizma i kada ljudi sebi daju puno umetničke slobode u ponašanju i izražavanju (Neptun je u Devici u izgonu). Svestrani je intelektualac koji zna da se iscrpi u poslu. 

Brine o zdravlju, ima osetljiva creva i stomak, a zbog previše analize nije mu strana ni hipohondrija. 

Treba da radi na samopouzdanju, na smanjenju kritičnog stava i na opuštanju.   

Photo by Oleksandr Pidvalnyi on Pexels.com

Venera u Devici je ona devojka koja je uvek sređena kada ide na posao, koja na poslu voli da sluša muziku, pa i da pojede nešto slatko. Pod uticajem je Merkura, suve logike i gospodara činjenica, tako da je posao njeno mesto gde može da zablista. Od nje uvek možete dobiti neki praktičan savet o zdravlju i higijeni, a i kućne ljubimce voli.

U ljubavi Merkur ne zna da ćuti, opterećuje je detaljima, pa joj to umanjuje mogućnost da se opusti i uživa. Zato pozicija Merkura i svi aspekti koje on gradi, kao i aspekti koje Venera obrazuje sa Merkurom, u najvećoj meri boje njenu svakodnevnicu i mogućnost da ostvari i održi harmoniju u odnosu. Srećom pa sa Merkurom, zbog njihove blizine, ne može da obrazuje izazovne aspekte, a konjukcija i sekstil joj daju šarm i lepotu izražavanja.

Za ljubavni sastanak se često priprema kao za poslovni, ali teško da će to priznati. Venera u Devici se retko prepušta ljubavi, a da nije razmotrila i uzela u obzir sve osobine osobe kojoj ljubav treba da pruži, kao i sve aspekte na koju ljubav može da utiče. Tačno zna šta joj odgovara, a šta ne. Teško je možete očarati, retko gaji lažnu nadu, ali se zato retko i razočara. 

Venera u Devici je u padu i previše na zemlji, kruta, a u ljubavi treba manje da se misli, a više da se uživa. Za nju je najveći izazov da se prepusti, bez kočnica. 

Photo by Anastasiya Gepp on Pexels.com

Pridaje velikog značaja izgledu, i svom i svog partnera koji mora pre svega da je uredan. Sve treba da bude na svom mestu i aljkavost ne podnosi. Zato, ako ste u tom smislu opušteni, a plus ne volite kritike na račun svog izgleda, zaobidjite ovu Veneru u širokom luku, jer će vam to reći u lice, bez dlake na jeziku. 

Sama ne očekuje neke preterane izlive ljubavi, zadovoljna je kada je sve lepo i harmonično.

Venera u Devici u muškom horoskopu opisuje devojku koja mu je privlačna. 

To je skromna devojka koja nema potrebu da se ističe i nameće. Koja ne želi da privlači pažnju na sebe. Obučena je uredno i čisto, uvek je opeglana i po malo kruta. Sitnije građe, malo istaknutog stomaka. Racionalna, čvrsto se drži na zemlji i na taj način mu uliva sigurnost.

Venera u Devici, ukoliko je Sunce u Lavu, ne mora baš da bude toliko skromna. Svakako je sređena cakum pakum i blista, pa i pažnju privlači.

Venera u Devici u stihu.

„To je ona devojka što na poslu blista, 

što je uvek sređena i čista.

Oko nje se nikad ne diže prašina, 

uvek odmerena, lepa i fina.

Venerom u Devici Merkur gospodari, 

pa su stalno detalji i činjenice u njenoj glavi.

Od drveta često ni šumu ne vidi, 

taman posla da se tu dese neki previdi.

Dal je taj mladić za nju pravi, 

dal je njoj ravan po znanju i glavi? 

A zašto je sam, dal mu nešto fali

ili voli tuđe sreće da kvari? 

Šta mu je?

Ne valja ni ako joj iz Riba pesme piše. 

Šta misli da će ona za njim da uzdiše?

Najviše joj odgovara onaj stabilni dasa, 

koji neće puno da talasa.

I onaj što brine o domu i kući, 

samo bez očekivanja da će joj 

za njim srce pući.

Venero draga opusti se i ljubi, 

u ljubavi se nekada dobija, 

a nekada gubi. 

Možeš slobodno da voliš, jednom se živi, 

ne razmišljaj puno kada ti se u stomaku 

pojave leptiri.

U ljubavi ne bi trebalo da bude 

kalkulacije i da se računa, 

imaj vere i maštaj, 

neka ti bude i duša puna.“

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s