Astrologija, Biserka Stamenković

Venera – spaljena ili kazimi


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Kada možemo reći da je Venera SPALJENA? 

Venera je spaljena kada se nađe u konjukciji sa Suncem, ali toliko blizu Suncu da se od jačine njegove svetosti ne vidi. Sunce je tada svojim svetlom zabljesne, zakloni je i tako umanji njenu snagu i njeno pozitivno dejstvo.

Udaljenost od Sunca pod kojim se računa da je Venera spaljena je od 17 minuta do 8 stepeni i 39 minuta. 

Spaljena Venera nema mogućnost da se izrazi i pada pod uticaj Sunca (oca, muža i drugih koje su autoritet nad njom) i ima utisak da mora potpuno sebe da potisne i unizi kako bi dobila ljubav. Često zbog svoje slabosti iskazuje samo svoje loše osobine. 

Venera je signifikator ljubavi i braka, pa spaljenist ukazuje na probleme u tim oblastima i na neku vrstu potčinjenosti u braku. Venera je i signifikator i svih partnerskih odnosa, a kako se nalazi u nekoj kući i kako pored toga vlada nekim kućama zodijaka, može ukazivati na probleme vezane za različite oblasti života. Spaljena nema snagu da se ostvari i kao planeta koja donosi sreću, ne može da ispuni ono što obećava. 

U životu se spaljenost može iskazati na različite načine, od potrebe za prenaglašenim šminkanjem i nošenjem previše nakita, pa Venera koja treba da je dama postane vulgarna, do pogrešnog izbora partnera, koji teži da je potpuno stavi pod svoju kontrolu. 

Spaljena ulazi u problematične odnose koji se teško ostvaruju. Vezuje se za zauzete ili neadekvatne partnere koji je nikada neće uvažiti kako treba. Ulazi u odnose u kojima gubi svoje dostojanstvo. 

Spaljena je često i narcisoidna i bez mogućnosti da vidi potrebe drugih ljudi. U životu je vode sopstveni interesi i potreba za gomilanjem materijalnih vrednosti.

Kada osoba sa spaljenom Venerom osvesti sebe i svoje vrednosti, prihvati i bezrezervno zavoli sebe, tada i taj osećaj nepotpunog doživljaja ljubavi i potrebe da se nekom dokazujemo prestaje. Sunce će i dalje sijati istom snagom i bacati je u senku, ali će ona umeti da zadrži svoj mir i uživa u ljubavi na sasvim njoj novi način.

Nasuprot spaljene je KAZIMI Venera. Ona se nalazi u samom središtu Sunca, na udaljenosti od njega do 17 minuta. Ona tada sija svom snagom Sunca. Sunce je podstiče da da najbolje od sebe, da razvije svoje ambicije i bude uspešna u svim oblastima koje u određenom horoskopu predstavlja. Daje talente u umetnosti, slavu, sjaj i glamur. Šta reći osim, blago osobama koje u svom horoskopu imaju kazimi Veneru.

Venera može da bude spaljena ili kazimi samo ukoliko je u istom znaku kao i Sunce.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s