Astrologija, Biserka Stamenković

Mesec na prestolu


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

U sezoni Rakova Mesec je na prestolu. Pisala sam dosta o Mesecu, ali je sada važno da obratimo pažnju na aspekte Meseca, jer su sada najaktivniji. I to ne na sve aspekte koje Mesec može da obrazuje, već samo na one najizazovnije.

Mesec predstavlja naše emotivno biće, a što je još važnije predstavlja nas u prve 4 godine života kada se u najvećoj meri i formiramo. A od toga kako ćemo se emotivno razviti zavise kasnije i svi ostali aspekti našeg života.

Odnos sa majkom i najbližim članovima porodice je zato od najveće važnosti za razvijanje naše emotivne inteligencije. Jedan od načina vaspitanja je i emotivno ucenjivanje. Ono se vrši nad decom u toku najranijeg detinjstva, dok je u fazi Meseca, da bi se podstaklo na željeni način ponašanja. To dete u dubini duše oseća da nije dovoljno vredno ljubavi takvo kakvo je. Gubi samopouzdanje i sud o sebi donosi na osnovu reakcija drugih ljudi. Trudi se da zadobije ljubav.

Emotivno ucenjivanje najčešće primenjuju oni koji su i sami žrtve emocionalnih ucena. Da ne bi upali u zamku i ponavljali iste obrasce i uticali negativno na svoju decu ili stvarali i održavali odnose u kojima naše emotivno biće trpi, važno je da spoznamo i razumemo značenje aspekata koje naš natalni Mesec obrazuje sa maleficima. Ta spoznaja je prvi korak ka isceljivanju našeg unutrašnjeg deteta i življenja u harmoniji sa sobom i drugima.

Photo by Alex Andrews on Pexels.com

✨Mesec u aspektu sa Saturnom.

Saturn  kaže trpi.

Žene iz tvoje geneze su stameno koračale kroz život. Tako trebaš i ti. Naučila si od majke da moraš biti trezvena i hladna. Život je borba u kojoj za emocije vremena nema. Za opstanak je neophodna emotivna distanca, pa zato emocije blokiraš.

Kao detetu ti je trebalo više nežnosti i pažnje nego što si imala i to je moglo dovesti do nesigurnosti, melanholije i manjka samopouzdanja. I ti sada ne znaš kako da se opustiš i pokažeš nekome da ga voliš pa ga opterćuješ brigom i strahom. 

Ali kroz vreme i iskustvo, kroz vredan rad koji dovodi do uspeha, priznanja i samopouzdanja, prihvatanjem sebe sa godinama dolaziš do emotivne ispunjenosti.

Prigrli dete u sebi i pruži mu svu nežnost koja mu je bila potrebna. Zavoli sebe. Pusti prošlost.

✨Mesec u aspektu sa Uranom.

Uran kaže menjaj

Menjaj raspoloženje. Mesto boravka. Fokus. Budi nova i originalna. Nađi nov način da se izraziš. Slobodna si da budeš sve što hoćeš. Samo što ne znaš šta hoćeš.

I tako postaješ nervozna, duša ti treperi. Sve u tebi igra. Pa brzo skačeš i sve te vređa. Pod pritiskom si i brzo menjaš raspoloženje.

Ali zato tvoje emocije pokreću druge. I možeš da se bez emotivnog uplitanja baciš na rešavanje njihovih problema.

Nađi fokus i cilj u svakome danu. I budi pre svega sebi dobar prijatelj i prvo se za svoje unutrašnje dete pobrini. Nauči ga kako da se emotivno nosi sa stresom. Reci mu da ne mora da dokazuje svoju originalnost drugima, ti znaš da je jedinstveno i pametno bez premca.

Nađi mir i stabilnost u spoznaji da možeš sve što želiš, pa i da budeš u miru.

Photo by Kaique Rocha on Pexels.com

✨Mesec u aspektu sa Neptunom.

Neptun kaže zaroni.

U emocijama se svojima kupaj, ali nemoj da se udaviš. Pusti kad osetiš da vuku na dno i da dave. Pretoči ih u umetnost, muziku, pesmu, sliku. U kreaciju svoje duše.

Kao dete nisi mogla majku da razumeš. Možda si je gledala kroz ružičaste naočare pa se nekada i razočarala. A ni sebe sada nekada ne razumeš. Saosećaš sa emocijama drugih ljudi, zbunjuju te, sa njima znaš i da patiš.

Emotivna si i romantična, topla i iskrena. Svoj mir i stabilnost ćeš uvek naći u veri, molitvi, tihovanju, meditaciji, moru, umetnosti. Ne traži ga u nekim opojnim sredstvima. Zagrli svoje unutrašnje dete i umiri.

U tišini.

✨Mesec u aspektu sa Plutonom.

Pluton kaže zadrži kontrolu.

Duša se seća patnji. I zna da je mnogo puta padala na dno i dizala se. Preporođena. Iznova rođena.

Majka je imala u tvom detinjstvu moć i kontrolu. I sada i ti pokušavaš da zadržiš kontrolu nad svojim emocijama. Znaš koliko jake i razorne mogu da budu. Misliš da će te uništiti.

Muči te ljubomora, strasti. Fanatično vezivanje. Senzualna si i da, ti imaš moć da sve te svoje strasti pretočiš u stvaralaštvo. Da uđeš u svoje dubine i u mraku sa kojim se tamo suočiš nađeš svoju snagu.

Kažite svom unutrašnjem detetu da se ne plaši. Da će uvek moći da se digne kada padne i da se u rudnicima duše krije najveće blago.

 Jer ti si alhemičar.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s