Astrologija, Biserka Stamenković

Šta Natalna pozicija Meseca u određenom polju govori o nama?


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Mesec u 1. polju

Emotivni ste i senzibilni, skloni promenama raspoloženja. Vezani za majku, a ljudi se često okreću prema Vama, pa je uz druge aspekte ovo pokazatelj popularnosti. Za zdravlje tela je potrebno piti dosta vode, a i svaki kontakt sa vodom je lekovit.

Mesec u 2. polju

Neophodna Vam je materijala sigurnost da bi se osetili emotivno sigurni. Na Vaš sistem vrednosti velikog uticaja imaju majka i porodica, pa je i Vama važno da se ostvarite kao majka. Volite da jedete „na kašiku“ i pijete vodu u toku jela. Od važnosti Vam je da steknete sopstvene nekretnine.

Photo by David Besh on Pexels.com

Mesec u 3. polju

Emotivni ste u izražavanju, kako pismenom, tako i usmenom, a emocije utiču i na Vaš misaoni proces, proces odlučivanja, kao i na učenje. Ukoliko Mesec ima izazovne aspekte dobro je da pišete dnevnik emocija. Često je prvi automobil koji vozite porodični (mamin), kao i prvi telefon. Prema mlađim članovima porodice se odnosite kao majka i Vaši brat/sestra su Vaša duša.

Mesec u 4. polju

Patriota ste, pa i lokal patriota. Jako vezani za jednog od roditelja. Volite svoj dom i porodicu, mada ukoliko je Mesec u Vodoliji ili u aspektima sa Uranom imate jaku potrebu da menjate mesto boravka (kamper je nekima idealan dom). Kolekcionari često imaju poziciju Meseca u 4.

Mesec u 5. polju

Emocije su Vaš pokretač. U sve što volite unosite svoju dušu. Volite ljude, decu i sa lakoćom to pokazujete. Šarmantni ste, kreativni i romantični. Hobi Vas emotivno ispunjava, a vikendica Vam može biti druga kuća. Deca su Vam emotivna i nežna i imate želju da ih stambeno obezbedite.

Mesec u 6. polju

Daje rad sa ženama, u kući ili blizu kuće. Posao može podrazumevati neku vrstu brige o drugim ljudima ili kućnim ljubimcima. Na poslu vlada kućna atmosfera, pogotovo ukoliko se bavite uslužnim delatnostima. Često se i prema kolegama postavljate sa majčinskom brigom. Emocije utiču na zdravlje pa važno je naći efikasan način kako se nositi sa stresom.

Mesec u 7. polju

Važno Vam je da pre stupanja u brak Vi ili Vaš partner budete stambeno obezbeđeni. Prema partneru ste majčinski nežni, on može da bude osetljiv, promenljivih emocija i vezan za majku, a i neka od majki vam se može mešati u brak. Osetljivi ste na potrebe drugih ljudi, a ova pozicija donosi i popularnost u javnosti.

Photo by GEORGE DESIPRIS on Pexels.com

Mesec u 8. polju

Ne ulazite u seksualne odnose bez emocija i kako je to intimni čin najopuštenije se osećate u svojoj kući. Potrebno je da obratite pažnju na zdravlje ženskih organa i želudca. Najverovatnije ćete naslediti neku nekretninu ili je obezbediti putem kredita. Imate jaku intuiciju i veoma duboko pristupate svim emocijama.

Mesec u 9. polju

Još od ranog detinjstva je prisutna želja za novim znanjima i putovanjima verovatno nastala pod uticajem majke. Imate utisak da bilo gde na svetu možete da napravite svoj dom. Slobodne ste prirode i sa lakoćom iskazujete emocije. Optimista ste i filozofski pristupate životu i ljudima. Možete da studirate u inostranstvu i sa lakoćom učite strane jezike. Svoje unuke ćete voleti više nego svoju decu.

Mesec u 10. polju

Od rane mladosti sanjate o uspešnoj karijeri koja će Vam obezbediti sve u životu. Možete se baviti porodičnim biznisom ili dobiti podršku nekog od roditelja prilikom ostvarivanja karijere. Emocije mogu da budu prepreka prilikom ostvarivanja ciljeva. Nekada je osnivanje porodice najvažniji cilj u životu čoveka, ali i suprotno možemo da zanemarimo porodicu zbog karijere.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Mesec u 11. polju

Velika važnost prijatelja u životu. Majka Vam je prijatelj, o prijateljima brinete sa majčinskom nežnošću i čim Vam neko uđe u kuću prihvatate ga dušom i postaje Vam prijatelj. Bez predrasuda pristupate svim ljudima i dajete im šansu da postanu deo vašeg života. U poznajem delu života kada odete u penziju želja za učestvovanjem u političkom i socijalnom životu, kao potreba da se angažujete u stvaranju humanijeg društva postaje intenzivnija.

Mesec u 12. polju

Možda u najranijoj mladosti niste dobili emocije na način koji Vama je trebao, možda Vam je nedostajala majka, pa se i kod Vas sada javlja strah da li ćete biti sposobni da odgovorite toj ulozi na pravi način i često ne umete da izrazite jasno svoje emocije. Saosećajni ste i dobročinitelj, ponekad i lakoverni. Maštoviti, kreativni i senzibilni. Drugim ljudima možete delovati tajanstveno. Snovi Vam mogu biti proročki, a svakako su Vam od velike važnosti za povezivanje sa  unutrašnjim bićem i za samospoznaju onog emotivnog dela koji krijete. Dom možete stvoriti u nekom dalekom inostranstvu i imati nežne odnose sa kumovima.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s