Astrologija, Biserka Stamenković

Mesec – čovek kao emotivno biće


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Radeći sa ljudima primetila sam da svako misli za sebe da je jako emotivan, ma kako to drugima izgledalo. I svi mi jesmo jako emotivni! Mi smo bića satkana od emocija. Samo što imamo različite mehanizme da se sa emocijama nosimo.

Neki mehanizmi su slabi. Tek par grančica od kojih želimo da napravimo branu bez uspeha. Bujica vode ih odmah slomi i suze poteku. I ti ljudi su naizgled najranjiviji.

Photo by Nathan Cowley on Pexels.com

Drugi prave jake brane. Od velikih kamenih ploča, od balvana i kamenja. Svu vodu stoički zadržavaju, a emocije blokiraju. Toliko dugo i snažno da negde na kraju iznutra počinju da pucaju. I oni su još ranjiviji.

U astrologiji su emocije predstavljene Mesecom. On je pokazatelj naših osećanja i naše duše koja sa sobom nosi sva iskustva i sve utiske iz prethodnih života. Na osnovu tih iskustava reagujemo na sve što nam se dešava u ovom životu. Te reakcije nas vode dalje, do novog iskustva, novog uzroka i posledice.

Kako emotivno prolazimo kroz sva novostečena iskustva govori pozicija Meseca u trenutku našeg rođenja, (znak i polje u kome se nalazi).  Međutim, od velike je važnosti i aspekt koji Mesec obrazuje u odnosu na Sunce, odnosno faza Meseca u trenutku našeg rođenja. Jer Sunce je cilj, a Mesec je način ispunjenja tog cilja.

Osoba rođena u vreme mladog Meseca je veoma osetljiva, pogotovo ako se Mesec nalazi u Raku ili Ribama. To je aspekt konjukcije između Sunca i Meseca. Trenutak kada se cilj tek postavlja i počinje život koji teži njegovom ispunjenju. Zato se osobe rođene u vreme mladog Meseca takmiče prvenstveno same sa sobom. Veoma su ranjive, mada se to često ne vidi (kada je Mesec u Jarcu ili u aspektima sa Saturnom).

Photo by Pixabay on Pexels.com

Ako je u trenutku rođenja Mesec bio u fazi rasta osoba ima više emotivnog potencijala za ostvarivanje ciljeva, često je sebična i ćudljive naravi. Otvorenija je i emotivno sigurnija, pa samim tim i komunikativnija. Njena duša nosi iskustva koja joj mogu pomoći da lakše dođe do zacrtanog cilja.

Osobe koje su rođene u vreme punog Meseca (aspekt opozicije između Sunca i Meseca) imaju najviše potencijala za dostizanje vrhunca. Ponekad se usmere ka ostvarenju svojih ideja i ciljeva gotovo fanatično. Njihova duša nosi puno iskustva i imaju mogućnost da potisnu emocije zarad ostvarivanja ciljeva. Te osobe su emotivno jake.

Photo by Keenan Constance on Pexels.com

️Kada je u trenutku rođenja Mesec bio u padu osoba može da se oseća besciljno i emotivno nesigurno. Može da deluje misteriozno i čudno ljudima oko sebe, pogotovo zato što joj često nedostaje takta i nema dovoljno emocionalne inteligencije. Zato je jako važno da razvija svoju intuiciju i da joj prvenstvo želje njene duše osvetljavaju put.

nastavak sledećeg petka:  Koje osobine nam daje Mesec po znacima?

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s