Astrologija, Biserka Stamenković

Mars u Ovnu, Biku i Blizancima


Piše: Biserka Stamenković @biba_astro

Mars je 25. maja ušao u znak Ovna i u njemu će ostati do 5. jula kada prelazi u znak Bika. U Biku će boraviti do 20. avgusta, da bi ostatak godine prolazio kroz znak Blizanaca. U 2022. godini nas očekuje i retrogradni hod Marsa kroz Blizance. O tome drugi put, a sada da vidimo kakvu energiju nosi Mars u Ovnu, a kakvu u Biku i Blizancima.

Mars je planeta koja simbolizuje mušku energiju u svima nama. Pokretačku energiju, energiju ratnika, lovca i borca, koji se nalazi u svakome od nas. Vatreni Mars, dinamičan i energičan, spada u grupu ličnih planeta i značajno utiče na naše živote, na naše ambicije i impulsivnost, a kako će se ispoljiti zavisi od znaka u kome se nalazi.

Pored toga što opisuje način na koji se borimo, pokazuje i za šta se borimo, šta je to što nas pokreće. U ženskom horoskopu opisuje muškarca koji joj je fizički privlačan, a u muškom njega samog kao mladića.

Ako ste Ovan ili Škorpija u podznaku opisuje vas same, vaše fizičko telo, kao i u slučaju da se nalazi u vašem prvom polju, polju fizičkog tela (tada dobija i osobine Marsa u Ovnu, bez obzira u kom se znaku nalazi).

Foto: Jakub Pabis unsplash.com

Mars vlada znakom Ovna i kao što je Ovan prvi znak u zodijaku tako je i Mars u Ovnu uvek prvi, spreman na akciju, kolovođa, ali i motivator. Vredan, radan i hrabar, pun takmičarskog duha. Često je toliko impulsivan da mu je akcija i reakcija mnogo brža od misaonog procesa, pa će da skoči i nešto u afektu uradi pre nego što o tome razmisli. To ga dovodi u situaciju da ponekad udari glavom u zid.

On je u potpunosti povezan sa svojom iskonskom prirodim i potrebno mu je da bude stalno u akciji. Za dobro zdravlje mu je neophodno da ima redovnu fizičku aktivnost, sport, rekreaciju, fizički rad.

Vi sa Marsom u Ovnu vežbajte, cupkajte dok kuvate ručak, šetajte dok pričate preko telefona ili učite, trošite svoju energiju na neki konkretan način. A vi ostali, ukoliko imate u svom okruženju nekoga sa Marsom u Ovnu samo ga zaposlite i mir u kući.

A kakav je Mars kada se nađe u Biku, u znaku uživanja u svim zemaljskim zadovoljstvima u kome vlada Venera, putena i plodna?

On se tada malo umiri uz nju, zaboravi na svoju ratničku prirodu i želi da uživa. Zato je Mars u Biku u padu. Ušuškan i usporen, bik Ferdinand koji miriše cveće, pevač i kuvar. Uživa u mirisima prirode i hrane, u zvucima muzike. Ali i u mirisu novca.

Možda ga je teško pokrenuti, ali kad zacrta sebi ciljeve i usmeri se na stvaranje materijalnih dobara, onda je odlučan i temeljan, ponekad i tvrdoglav. Potrebna mu je materijalna sigurnost i komfor. Za to je spreman i da se bori.

U mladosti mu je teško da se odvaja od onoga što je njegovo, da nauči da deli, a oprez i u kasnijim godinama. Samo mu hranu ne dirajte!

Žena sa Marsom u Biku traži muškarca koji će biti nežan prema njoj, ali i biti sposoban da joj pruži materijalnu sigurnost.

Kada osoba sa Marsom u Biku oseti nemir u sebi treba da pusti muziku i peva. Jako je važno da ne blokira grlenu čakru, jer tu je smeštea štitna žlezda i blokirana energija može da dovede do problema sa hormonima. Dobro je i da navuče kecelju i raspali roštilj, a korisno je i svako čeprkanje po zemlji.

A kakav je Mars kad se uhvati u kolo sa Merkurom? Kakva je vatra kad je rasplamsava vazduh? Pa tu lete varnice na sve strane!

Foto: Nikola Briede unsplash.com

Osoba sa Marsom u Blizancima prosto ne zna na koju stranu da usmeri svoju energiju. Zbog toga, ta razigrana vatra može da opeče i nju samu i druge. Al neće da povredi, samo malo da pecne. Šta da radi kada toliko voli polemike na najrazličitije teme, pa one ponekad postanu i žestoke i neprimerene i mestu i vremenu.

Osoba sa Marsom u Blizancima je snalažljiva, impulsivna, pronicljiva, energična i plahovitog temperamenta. Odlikuje je radoznalost i maštovitost. Šarenilo sveta je privlači i neprestano je pokreću nove teme i saznanja. To joj daje svestranost i komunikativnost.

U lošim aspektima može da bude sklona tračevima, a zbog rasplamsalog temperamenta teško joj je da smiri unutrašnju nervozu. To se često ispoljava, kako u govoru tako i u vožnji. Često čita dve knjige istovremeno, a devojkama se u ljubavnim odnosima kao po pravilu pojavljuju dva mladića.

Osoba da Marsom u Blizancima se bori rečima, pa joj nije strano ni da presavije list papira i napiše tužbu, pokrene peticiju ili demonstrira sa parolama i transparentima u rukama.

Sve u svemu, ukoliko u svom okruženju imate osobu sa Marsom u Blizancima, pre upuštanja u bilo koju debatu naoružajte se argumentima ili je prosto pustite da se istutnji. Nekada je veoma zabavno gledati kako lete varnice.

Kontakt:

Instagram:  @biba_astro

E mail: bibaastro@gmail.com

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s