Duhovnost, Dušan Mitrović

Zašto je blagotvorno češljanje ženine kose?


Piše: Dušan Mitrović

Muž, češljanjem ženine kose dobija od nje energetsku zaštitu.

Kod Slovena je bila tradicija da muž svojoj ženi češlja kosu, a to je činjeno sa razlogom! Verovalo se da kada on radi taj mistični obred, on dobija energetsku zaštitu od svoje žene, a žena, dajući mužu da joj dodiruje kosu, pokazuje njemu svoje poverenje.

Jer, ženina kosa je njena snaga, njen odnos sa kosmosom, nisu bez razloga ranije kosu nazivali „brada“. Žena kosom može da zaštiti porodicu, da stvori zaštitni krug oko svog muža, štiteći ga od bilo kakvih problema. Zato je nekada bila tako cenjena duga kosa, a ideal lepote je bila kosa, debela kao ruka!

Photo by Chloe on Pexels.com

Muškarac može da zaštiti svoje voljene van kuće, svojom snagom i hrabrošću, a žena iznutra, u mnogome silom i moćima svoje kose. Zbog toga, češljanju kose se pridaje veliki značaj. Zaista,tokom toga je moguće osetiti vezu sa kosmosom i tokovima životnih sila.

Naši preci su znali da kada muškarac rasčešljava kosu češljom svojoj ženi, onda to jača porodicu, a ovaj par neće imati nikakve probleme u vezi.

Poseban značaj se pridavao jutarnjem i večernjem rasčešljavanju:

– Jutarnje zadaje pravilno stanje uma ženi ceo dan, muž pomaže ženi da postavi misli u red, a i sam dobija zaštitu za predstojeća dela.

– Večernje pomaže ženi da „sredi“ dnevne misli, ukloni negativne i ode u noć bistre glave.

Kao deci, devojkama su kose češljali roditelji, a kada postanu punoletne, to su radile same ili bi mogle to da povere svom izabraniku.

Postoje neke finese koje treba znati o češljanju:

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Prvo, važno je da je češalj napravljen od prirodnih materijala kao što je drvo, jer to može da utiče na fizičko i suptilno telo, očisti energiju i promeni stanje uma.

Drugo, češalj je talisman, tako da u svakom slučaju češalj ne treba davati drugim ljudima! Češalj, kojim suprug svojoj ženi češlja kosu, vremenom dobija snagu i postaje porodični Talisman!

I još jedan važan momenat: u vreme češljanja veoma je povoljno iznositi pozitivan stav. Čovek može da uradi to ovako: „Sve sa nama je dobro i glatko!“, „Naša porodica je jaka“!

Vodite računa o svojoj kosi!

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s