Duhovnost, Dušan Mitrović

Delovanje ozbiljno destruktivnih parazita na sve nas


Piše: Dušan Mitrović

Moguće je jasno prikazati na sledećem primeru kako paraziti upijaju negativnu energiju.

U današnje vreme:
Zamislite pun stadion, odvija se napeta fudbalska utakmica, strasti su došle do usijanja, navijači besne….I evo, jedan igrač čini neoprostivu grešku, koja dovodi do poraza ekipe. Na igrača se spustila bura negodovanja navijača, spremni su ga rastrgnuti. Zamišljate li kakva se masa negativne energije obrušava na glavu nesretnika? Od takvog bi strašnog udara on naprosto trebao umreti na licu mesta. Ali, to se ne događa, on je živ i
zdrav, iako nosi u sebi ogroman osećaj krivice. Gde je nestala negativna energija usmerena na igrača? Pokupili su je paraziti. Kada ne bi bilo tako, objekat mržnje gomile bi poginuo, dok bi se idol dizao u nebo. Takav nesretnik je simbolična ljudska žrtva ritualno prinesena kao hrana parazita.

Photo by Riccardo on Pexels.com

Imamo prijateljicu u grupi koja je istančanijih i prefinjenijih osetila i koja živi u blizini jednog velikog stadiona. Ona mi je pričala da prilikom svake utakmice iznad stadiona vidi veliki tamni oblak. Taj je oblak u stvari energija kojom se hrane paraziti.
Zamislite grupu starica na klupi kako kunu i psuju državu i vlast. One nisu sledbenice parazita vlasti, one je mrze iz čitavog niza razloga. Ipak, do čega dolazi? Starice kritikuju vlast kako je nesposobna, korumpirana, cinična i tupa. Na taj način one intezivno emituju mentalnu energiju frekvencijom tog parazita. U stvari je parazitu sve jedno sa koje ga strane hranite. On će rasti i rasti. Njemu odgovara energija koja dolazi sa svih strana, važno je da frekvencija emitovanja te energije bude konstantna.

Najčvršća nit pomoću koje vas paraziti mogu držati je strah. Najstariji i najjači osećaj. Nije važno čega se bojite, ali, ako je strah povezan sa nekim parazitom, on će dobiti vašu energiju. Uzbuna i nemir već su slabije, ali dovoljno čvrste niti. Ti osećaji dobro učvršćuju emisiju mentalne energije na frekvenciji parazita. Ako vas nešto uznemirava, teško je da se koncentrišete na nešto drugo. Osećaj krivice je jedan od najširih kanala preko kojeg paraziti crpe vašu energiju. Nameću nam je od samog detinjstva. Osećaj dužnosti je poseban slučaj osećaja krivice. Dužan, znači nečim obavezan, dužan ispuniti. Na kraju, krivi kao i pravi, a isto tako i prinuđeni, hodaju pognutih glava i prinose parazitima svoju glavu u obliku energije.

Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

Sami možete povećati popis niti kojima paraziti privlače sledbenike: pravednost, ponos, taština, čast, ljubav, mržnja, pohlepa, darežljivost, znatiželja, interes, glad i slični osećaji i potrebe. Glavna karakteristika destruktivnih parazita je težnja da privuku na svoju
stranu što više sledbenika. Zato oni neprestano huškaju svoje sledbenike jedne na druge: Mi smo ovakvi, a oni su drugačiji! Loši! Ta težnja pokazuje svu destruktivnost parazita i vodi ka uništenju života, kako svojih, tako i tudjih….

Uzmimo za primer krajnju manifestaciju te težnje – rat. Kako bi nagovorili svoje sledbenike na ratovanje, paraziti navode argumenta iz konkretne istorijske epohe. Najprimitivnija metoda koja koja se nekada koristila je da se jednostavno naredi da se od drugih uzme ono što je njihovo. Kako je društvo postajalo civilizovanije, argumenti su postajali istančaniji. Jedan se narod proglašava superiornim, a drugi štetnim. Dobra je namera podići nerazvijenije narode na viši nivo, a ako se oni tome suprotstave, primenjuje se sila.

Posle ratovanja dolaze manje agresivni, ali dovoljno žestoki oblici bitaka. Na primer, borba za tržište kapitala, suparništvo političkih stranaka, konkurencija u ekonomijama, ideološka i verska propaganda i tako dalje.

A u Egiptu pred navodni egzodus:
Visoko sveštenstvo se sastojalo od 22 sveštenika, Hijerofanta – proroka sudbina. 11 Hijerofanta u Gornjem Egiptu, 11 u donjem. Od 11 sveštenika, jedan sveštenik je bio glavni (kapiten). Na skupovima su se prikupljala sva 22 Hierofanta, 2 od njih su bila najviša i imali su po svojih 10 pomagača. Da bi upravljali celim Egiptom, često su organizovali rat (utakmicu) između donjeg i gornjeg. U tim ratovima,učestvovali su robovi. To je nešto poput naših današnjih „spontanih“ kriza. Sve je kao što je bilo i ostalo je isto više od 4000 godina. Pravili su sukobe koji su razvijali visoku dozu negativnih energija koja se može uporediti sa tamnim oblakom iznad današnjih stadiona. Ti Hijerofanti su preci današnjih Levita i rabina koji potiču direktno iz Avramove nasledne linije. Služili su parazitima, vrlo destruktivnim kao što to čine i danas…a to potiče još iz drevne Indije, kada su Nagi i Dravidi obožavali boginju Kali i prinosili joj ljudske žrtve…

nastaviće se

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove. Besplatno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s