Duhovnost, Dušan Mitrović

Ego i magija – četvrti deo


Piše: Dušan Mitrović

Kao sto smo rekli najvaznije pitanje oko ega je koliko tankih tela duša ima što utice na naš način razmišljanja. Po svemu sudeći naše razmišljanje kod vecine jedinki ne ide dalje od astralng tela, a kod veoma malog dotiče prvo mentalno telo.

Kada do toga dodje tada se čoveku otvaraju mnoga vrata i u stanju je da spozna mnoge istine a znanja naviru sama, potrebno je samo zatražiti i tu je. Mnogi to nazivaju akaša, ali je to samo jedno ogromno znanje i iskustvo koje smo sakupljali hiljadama godina boraveći u raznim materijalnim telima. Skup naših misli, našeg razuma čini taj čuveni ego. Moglo bi se reći da čovek sa netačnim i neprilagođenim mislima stvarnosti stvara jednu branu u komunikaciji sa svojom dušom, koja više odmaže nego pomaže. Kako se ego pumpa i raste on postaje svojevrsna brana za kontakt sa našim finijim telima i čovek nije u stanju da ostvari svojevrstan duhovni napredak tj. proboj u fini duhovni svet.

Photo by Gustavo Almeida on Pexels.com

Kada ovo sagledamo lako možemo zaključiti šta treba činiti i na koji način obuzdavati pumpanje ega. Tehnika je mnogo i verujemo da je svako od nas čuo ili pokušao da praktikuje barem jednu, manje ili više uspešno.Te tehnike moraju da služe isključivo za obuzdavanje naraslog ega i njegovo stavljanje pod kontrolu. Ko god je barem jednom ovo pokusao zna o čemu pričamo i dobro je upoznat koliko je to težak i naporan poduhvat, ali isto tako neophodan kako bi se ta veštački stvorena blokada, koja je zid između razuma i duše, nastala kao rezultat sistema razmišljanja, uklonila i kako bi bio omogućen dalji razvoj samog čoveka odnosno njegove duše.

Sve ovo iznešeno ne govori da je skup nasih razmišljanja nešto pogrešno i da ne treba da razmišljamo, već naprotiv, treba naučiti biti gospodar svoga ega, odnosno svojih misli, a zapravo razuma i ne dozvoliti njegov prekomerni razvoj, koji automatski ugrožava duhovni.

Sami paraziti koji se nakače na duše u čoveka veoma lako imaju uticaj na sistem razmišljanja i pumpanje ega, a preko njega im se otvaraju vrata za dalje. Ako nismo gospodari toga polja našeg tela mi nismo niko i ništa već obicni bioroboti koji traće vreme u fizičkom telu.

Nadamo se da nisam prezakomplikovao sve ovo i da će sve ovo barem nekome pomoći u rešavanju svete zagonetke zvane ego ili ga barem usmeriti u pravom pravcu da sam može doneti bolje i kvalitetnije zaključke.

Putujte preko booking.com. Klik na sliku!

Na kraju ono najvaznije, nemojmo se boriti sa egom niti od njega bežati, jer to je prosto nemoguće, on je naš produkt, naš razum je njegov tvorac i samo od toga ko će s kim vladati zavisi da li ćemo imati problema sa njim ili ga iskoristiti u nesto pametno, upravo za šta i treba služi….

I ova tema je kao i mnoge slične, vezane za tzv. duhovnost, namerno zakomplikovana od strane parazitskog sistema sa poznatom svrhom da čovek sebe ne spozna u dovoljnoj meri kako bi ispunio svrhu svog postojanja, a koja se ogleda u neprestanom evolutivnom razvoju, gde će nakon dostizanja određenog nivoa tog razvoja, moći da krene i u vanplanetarni razvoj.

Podrži održavanje sajta. Paypal.

Upiši svoj e mail i dobijaj najnovije tekstove.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s