Dalibor Stojšić, Spiritualna tehnologija

Spiritualna tehnologija – moja priča


Piše: Dalibor Stojšić

Pre deset godina prvi put sam čuo za Spiritualnu tehnologiju. Tražio sam za sebe metode, kojima ću uspeti da rešim neželjena stanja i sasvim slučajno sam na internetu naišao na tekstove, koji opisuju metode Ž.M. Slavinskog. O Slavinskom pre toga gotovo da ništa nisam znao. Pročitao sam par njegovih tekstova još kao mlad, mislim devedesetih godina u nekim časopisima, i ništa drugo. Ipak, ove tehnike su počele da me zanimaju, ali sam u startu bio u isto vreme i razočaran, jer ništa nisam razumeo. Koliko god se neko trudio da objasni, pa i sam Slavinski u svojim knjigama, meni je sve delovalo još konfuznije. Sećam se da sam noći provodio čitajući iznova i iznova i pokušavajući da razumem, jer sve vreme čitanja i istraživanja navodilo se da su tehnike veoma lake za razumevanje, veoma delotvorne i rešavaju probleme u najkraćem roku. Brže od svih metoda poznatih na svetu!

Danas, posle deset godina mi je jasno zašto tada „iz prve“ nisam uspevao da razumem. Imao sam određene blokade i samo praktičan rad na meni je mogao da pomogne.

Foto: Ramon Salinero unsplash.com

Odlučio sam prvo da naučim Aspektiku, metod koji na fascinantan način, jednostavan i brz rešava razne strahove, fobije, traume, blokade i razna nepoželjna stanja. Uputio sam se ka Beogradu, ali i dalje nisam verovao da je sve ovo moguće. Sećam se ključnog momenta za mene na autoputu kod naplatne rampe, gde sam veoma ozbiljno razmišljao da ipak odustanem i da se vratim kući. Nešto, ne znam ni ja šta, mi nije dalo da odustanem. I tom nečemu sam i danas zahvalan.

Stigao sam na predavanje, seo tako da ne budem upadljiv, ukoliko mi se nešto ne bude sviđalo, i ćutao. U trenutku kada je počelo uvodno predavanje do mene je sela jedna žena, koju sam nekoliko puta video na televiziji i znam da je psiholog. Kratko smo se pozdravili i upoznali. Ja sam i dalje slušao predavanje, prekštenih nogu i ćutao. U jednom trenutku žena do mene mi prošapta tiho na uvo: Mali, ti u ovo ne veruješ? Slegnuo sam ramenima i odgovorio: Pojma nemam. Slušao sam, slušao, zapisivao, dobio dovoljno materijala i onda je, kao što to uvek biva u Spiritualnoj tehnologiji, došlo vreme za praktičan rad. Ovde se ne teoretiše previše, najveći akcenat je na praktičnom radu. Bilo je potrebno izabrati osobu, koja će sa mnom raditi u paru. Ustao sam, ali je žena do mene odmah rekla: Mali, ti ćeš sa mnom. Može? Klimnuo sam glavom potvrdno.

Foto: Krakenimages unsplash.com

Otišli smo u zasebnu prostoriju. Žena-psiholog mi je još jednom objasnila ceolokupan proces i pitala me, koji problem želim da rešim? Sada je već došao trenutak kada više nije bilo poželjno da glumim nevericu, već da sam uvidim da li ovaj metod funkcioniše ili ne. Počeli smo sa radom na mom problemu. Izgubio sam pojam o vremenu, ali znam da je od početka procesa do kraja prošlo možda desetak minuta. Odjednom, na samom kraju, osetio sam kao da je sa mene „otpao“ neki veliki teret, koji je opterećivao celo telo. Da li sada veruješ?, upitala je žena-psiholog. Daaa…odgovorio sam, dok su mi se na licu smenjivali i smeh i suze. Bilo je to za mene neko sasvim novo iskustvo. Nešto što ni danas ne umem rečima da opišem. To jednostavno mora da se doživi!

Nastavio sam da radim na sebi sa ovim metodom i kroz tretmane proveo nekoliko mojih tada bliskih prijatelja. Odlučio sam da se i dalje obučavam, učim još metoda, i da prvenstveno radim na sebi, a onda jednog dana da sve to primenim na drugima. Uradio sam bezbroj tretmana (procesovanja) na sebi. Radio i idalje radim. Godinama kasnije upoznavao sam ljude, koji su kao i ja doživljavali fantastična iskustva, primenjujući ove metode.

Posle deset godina, mogu da kažem da su ove metode veoma mnogo uticale na moj razvoj. Bilo je, naravno, u mom životu i uspona i padova, ali sam uvek uspevao da iz negativnih situacija izađem. Uspevao sam kroz ova znanja da razumevam i neka druga znanja, jer sve je JEDNO. Kasnije sam se obučio za još metoda Spiritualne tehnologije, završio za praktičara, a potom i trenera Autogenog treninga (bez autosugestije), što je zvanični anti stres program iz oblasti klasične psihologije. Napisao knjigu iz oblasti duhovnosti, niz tekstova na blogu Psihologija smisla, praktikovao još nekoliko drugih metoda i pravaca i upoznao mnogo dobrih i posvećenih ljudi iz oblasti spiritualnosti. Sve ovo, siguran sam, ne bi bilo moguće da nisam pošao stazom Spiritualne tehnologije.

Brzo, lako, jednostavno!

Tehnike Spiritualne tehnologije su, zaista, jedinstvene, jer pored mogućnosti da se uklone nepoželjni sadržaji, većina tehnika omogućava da klijent doživi stanje jednosti. Čini mi se da je ponekad samo to i potrebno klijentu. Jednost i razumevanje da problemi u životu nisu naši neprijatelji.

Foto: Thisisengineering unsplash.com

Sam proces rada je jednostavan,nenaporan i gotovo svako je u mogućnosti da ih prati. Uz pomoć tehnika Spiritualne tehnologije moguće je ukloniti razna nepoželjna stanja i sadržaje, koji nas opterećuju i narušavaju nam kvalitet života. Tuga, patnja, traume, fobije, strahovi…samo su neki od problema, koji koče čoveka u njegovom razvoju. Ali, kroz praksu i rad prvenstveno na sebi, a potom i sa klijentima, primetio sam da mnogi drugi sadržaji, a kojima ne dajemo prevelik značaj, zapravo mnogo više smetaju u našim životima. Često, veća količina sitnih problema ili nepoželjnih i kako mi to često nazivamo negativnih stanja više utiče na naše živote, nego neka velika trauma. Svi smo različiti, imamo različite puteve, interesovanja, želje, ciljeve, i samim tim i različite probleme. Sve to što nas pritiska, što nas čini manje aktivnim, što nam smeta, što nam ne dozvoljava da se razvijamo onako kako bismo mi to želeli, treba ukloniti. A Spiritualna tehnologija je tu da pomogne na lak, brz i jednostavan način.

Danas, posle toliko godina rada i iskustva, koristim u svom radu više metoda simultano. Svaki čovek je jedinstven i zato kroz seanse koje vodim, metode i tehnike prilagođavam klijentu. I, da, da ne zaboravim, u Spiritualnoj tehnologiji rezultati su vidljivi odmah. Vaše poboljšano stanje je jasno vidljivo, očigledno, trenutno! Zato i volim Spiritualnu tehnologiju, jer nema skrivenog i odloženog dejstva.

Ako imate određena nepoželjna stanja, koja je potrebno ukloniti, možete me kontaktirati na:

izlazakizmatriksa@yandex.com

dalibors@mail.ru

ili putem instagram profila https://www.instagram.com/dalibor_stojsic/

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s