Duhovnost, Lela Radojičić

Jeste li spremni za ljubav?


Piše: Lela Radojičić

Toliko ćete se puta sresti sa strancem. Toliko ćete se puta zaljubiti. Rijetko će ta zaljubljenost preći u ljubav. Još rjeđe će se desiti da vam ljubav bude uzvraćena. Ljubav je vrlo rijedak fenomen u egzistenciji.

Foto: Jurien Huggins unsplash.com

To je zato što je čovjek sirov i primitivan za tako sofisticiran fenomen. Čovjek ne umije da voli. Čovjek misli da je strah ljubav. Čovjek želi da posjeduje. Čovjek misli da je posesivnost način na koji se ljubav manifestuje. Čovjek je tako slabašno stvorenje i ne umije da se nosi sa okeanskom snagom ljubavi i njenom divljinom i slobodom i nepredvidivošću. Čovjek samo kalkuliše i čeka da bude siguran da će dobiti da bi nešto od sebe dao. Čovjek je okovan bedemima da ne bi bio povrijeđen. Čovjek nema snagu da bude ostavljen. Čovjek i nema šta da da osim svojih nesigurnosti i strahova. Zbog svega toga je ljubav mnogo rijetka pojava.

Foto: Devon Divine unsplash.com

Ponekad se desi i bez zaljubljivanja i lažnih slika, kad se sretnu dvije prirodne, otvorene i zrele osobe. Osobe koje su probuđene. Osobe koje ne žive u strahu. Osobe koje su svjesne da nemaju šta da izgube. To su Bića koja su umrla zbog ljubavi mnogo puta. To su Bića koja ne kalkulišu, zato sto imaju ljubav u sebi. A kad se takva Bića sretnu njihov odnos ne susreće kraj kao što se dešava svima. Takav odnos ne poznaje dosadu, ravnodušnost i naviku. Takav odnos ne poznaje mržnju i netrpeljivost. Takav odnos je neprestana Kreativnost na djelu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s