Duhovnost, Lela Radojičić

Ne moramo da ostarimo


Piše: Lela Radojičić

Kada prestanemo da se mijenjamo, kada prestanemo da učimo, počinjemo rapidno da starimo. Život počinje da nestaje iz nas. U nama više ne živi ljubav, mudrost, toplinu, saosjećajnost. Postajemo rigidni i negativni, očajni, mrzimo. Nemamo šta da damo ni sebi ni drugima.

Foto: Alexandra Gorn unsplash.com

Vještački nasmijani selfiji ne pomažu. Botox i hijaluron ne mogu sakriti očaj i strah u očima. Napumpana tijela u teretanama ne pomažu. Ne pomaže nam ni zdrava hrana. Nije u pitanju ništa spoljašnje što možete da uradite ili doradite na tijelu. U pitanju je vaš duh. A duh treba hranu u vidu mira, spokoja, ljubavi, konstantne promjene, prihvatanja, predaje i otvorenosti novom. Starost vidim i u očima dvadesetogodišnjaka. Isto tako vidim mladost u očima, doduše mnogo rijetkih, šezdesetogodišnjaka. Ne moramo da ostarimo!

Foto: pixabay.com

To mi je bilo veliko otkriće prošle godine. Istina mi se otkrila kroz druženje sa prijateljem, koji ima izborano lice, sijede vlasi, a takvu vatru u očima, tako slobodan i otvoren duh pun dječije radoznalosti, da sam ja bila zapanjena i zadivljena sve vrijeme. Sve do tada sam se plašila prvih bora u ogledalu. Plašilo me starenje.

Sada znam da je izborana koža samo varka, koprena koja krije čudo života i vrelo mladosti. Ne mogu vam opisati koliko je veliko to OTKRIĆE! Sa tom spoznajem prestanete da živite u strahu od godina! Zar je to malo? Znam da ću se uvijek osjećati mladom, iako će tijelo da isprati svoje prirodne procese.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s