Dalibor Stojšić, Duhovnost

Otključaj svoje srce


fernando-venzano-1592995-unsplash
Foto: Fernando Venzano unsplash.com

Piše: Dalibor Stojšić

Ti vidiš samo ono što želiš da vidiš. Ne primećuješ znakove pored puta, koji ti ukazuju da živiš život pogrešno. Udalji se od uma, koji manipuliše tobom i pogledaj širu sliku. Ti si svest, a svest je sve na ovom svetu. Otvori se za nova saznanja.

I u takvom uskom pogledu na život, ti tražiš od života da bude ono što ti želiš. Zar ne vidiš da ne uspeva tako? Zar ne vidiš da se vrtiš u krug? Zar ne vidiš da živiš u svom svetu patnje? Moraš da se otvoriš. Ti kao da si zaleđen/a i ne možeš da se pomakneš. Otopi taj led i otvori svoje srce.

nik-shuliahin-251237-unsplash
Foto: Nik Shuliahin unsplash.com

Zabrinut/a si za stvari koje poseduješ. Zabrinut/a si zbog odnosa sa ljudima. Plašiš se da ćeš nekog ili nešto izgubiti. Shvati, ti si svest. Ti si sve što postoji. Materijalne stvari i sve na ovoj planeti je prolazno i nije trajno. Jedino si ti stvaran/na i beskonačan/na. Prestani da trošiš svoje vreme na mržnju, pakosti i ostale negativnosti.

To su sve manifestacije tvog uma i umova drugih ljudi. Odbij da sarađuješ sa mržnjom. Život nije krivica i laž je da si grešan/na. Tako nešto ne postoji. Uradio/la si uvek najbolje što si znao/la i umeo/la u datom trenutku.

bruce-mars-1438718-unsplash
Foto: Bruce Mars unsplash.com

Sada je drugi trenutak i sada si već bolji čovek i normalno je da sada sa većim iskustvom shvataš da je moglo bolje. Ali, nemoj da se mučiš zbog prošlih vremena. Prošlost ne postoji. To su samo sećanja. Ti uvek živiš samo u SADA. Uvek si u sadašnjem trenutku.

 Nema smisla da svaljuješ krivicu na sebe i na druge. Svako radi onako kako misli da je dobro. Ljudi su pod uticajem sopstvenog uma i ponekad čine ružne stvari. Ne svaljuj krivicu na njih, oprosti im i tako ćeš sebe osloboditi. Ako stalno okrivljuješ, sudiš, mrziš tvoja svest i tvoja duša pate. Tebe tvoja duša voli i kroz tebe se ispoljava. Ti si taj početak i kraj svega.

 

ester-marie-doysabas-253267-unsplash
Foto: Ester Marie Doysabas unsplash.com

Ako ne znaš kako, pokreni ljubav u sebi i ona će ti pokazati put. To nije ona ljubav iz pesama, to nije ona ljubav prema partneru ili porodici, to je ona ljubav koja stvara. Ti nosiš ljubav, ti si svest, ti si stvaralac, ti si kreator svega. Kada pokreneš ljubav u sebi osetićeš kako nestaju sav bol i sva patnja, koje su dugo boravile u tebi. Oslobodi se. Pogledaj u sebe, pronađi tu ljubav i oslobodi se. Otključaj svoje srce.

Kada uspeš ti i tvoja svest, tvoja duša, tvoj Bog ćete biti zajedno. I više se nikada nećete razdvajati. Zato se bezuslovno predaj toj ljubavi. Nema pomoći spolja. U tebi je ključ. Zaroni u sebe i pronaći ćeš.

nathan-mcbride-231171-unsplash
Foto: Nathan Mcbride unsplash.com

U našim životima vrlo često nismo sposobni da vidimo ili možda protumačimo ,,znakove pored puta‘‘. Oni ne moraju biti mistične pojave i najčešće to i nisu. Vrlo često su to obični ljudi, možda prijatelji, poznanici, komšije koji nam, možda i sami ne znaju zašto, nešto govore što će nama u nekom trenutku biti od velikog značaja. To može da bude bilo šta. Možda i umetnost. Na primer kada se divimo nekoj slici, nekoj skulpturi, nekoj kompoziciji, nekoj pesmi…

Jedan od ,,znakova pored puta‘‘ je pesma Madone-Frozen, na osnovu koje sam napisao ovaj tekst. Pesma je objavljen još 2006. godine i ne znam da li je neko primetio suštinu? A taj neko ko je pisao pesmu, dao je jasnu poruku.

Sada imate prevod pesme, ukoliko ne znate dovoljno dobro engleski.

Ponovo poslušajte pesmu, a nakon toga ponovo pročitajte tekst. Biće vam mnogo jasnije.

Vidiš samo ono što želiš da vidiš,

Kako da život bude ono što želiš od njega

Zaleđen si

Kada ti srce nije otvoreno.

Zabrinut si za to šta sve imaš,

trošiš svoje vreme na mržnju i kajanje,

Slomljen si,

Kada ti srce nije otvoreno.

 

Mmmmmm, kada bih mogla da ti otopim srce,

Mmmmmm, nikada se ne bismo razdvajali,

Mmmmmm, daj mi se,

Mmmmmm, jer ti imaš ključ (rešenja).

Nema svrhe u svaljivanju krivice,

I trebalo bi da znaš da i ja patim na isti način,

 

Ako te izgubim,

Srce će mi se slomiti.

Ljubav je ptica koja mora da leti,

Neka sav bol u tebi umre,

Zaleđen si,

Kada ti srce nije otvoreno.

Mmmmmm, kada bih mogla da ti otopim srce,

Mmmmmm, nikada se ne bismo razdvajali,

Mmmmmm, daj mi se,

Mmmmmm, jer ti imaš ključ (rešenja).

Tekst prvobitno objavljen na vizuelnikutak.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s